Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

SoundClash Fesztivál: KFT, Kispál és a többiek

2005.11.13

„Ez nem Miskolc” – kiabálja be egy néző hajnali 3 óra felé a Colorstar énekesének, mikor is az arról mesél, hogy borsodi nagyvárosban csak tízen voltak rájuk kíváncsiak egy hasonlóan kései időpontban. Egy fékezett habzású, de hangulatos szombat este olyan résztvevőkkel, mint a KFT, a Kispál és Borz és a Colorstar.

Felpezsdíteni az állóvizet - Leskovics Gábor a Csille out rendezvénysorozat nyitóestjén

2005.11.04

Új zenés-beszélgetős, majd koncertekkel záruló programsorozat indult a Bánya Caféban. Első alkalommal Leskovics Gábor, alias Lecsó volt a vendég a föld alatt. Történetek, kulisszatitkok, mozaikok a Pál Utcai Fiúk, a Kis csillag zenekar és egyéb rokon értelmű underground-klasszikusok tárgyköréből.

A legcsúnyábban beszélő filmek

2005.10.09

A Wikipedia internetes lexikon szerkesztői időt és fáradságot nem kímélve összeállították a legcsúnyábban beszélő filmek toplistáját. Számos hollywoodi, úgynevezett „nagy film” is van helyezettek között.

ALON-könyvajánló - Julio Cortázar: Rítusok

2005.09.17

A fojtott levegőjű, szürreális Dél-Amerika kereszteződése az európai klasszikus iparművészettel. Cortázar egyelőre csak a szűkebb, beavatott kör számára jelent irodalmi nyalánkságot, mi pedig mindenkit arra buzdítunk, torkoskodjon bele ebbe a csemegébe.

A Don-kanyar krónikása - A haditudósító, Kuntár Lajosról szóló dokumentumfilm

2005.09.02

Túl a papír és a betű szabta korlátokon, a 91. évét idén betöltő dr. Kuntár Lajos hírét már a digitális technika mozgóképes médiuma is költi. Szerteágazó munkássága az újságírástól a művelődéstörténészig bezáróan Horváth Zoltán-Boros Ferenc kettősét ihlette cselekvésre. A Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár előadótermében került bemutatásra e dokumentumfilm.

Pusztuló mozaikok: Savaria lassan eltűnik

2005.11.12

Ha nem kapjuk össze magunkat, a hajdani Savariából csak a karnevál marad. Ez a kőkemény igazság derült ki egy Művészetek Háza-beli beszélgetésen, ahol régészek és helyi polgárok aggódtak a pusztuló római emlékekért. A városi képviselők közül senki nem jött el a rendezvényre, ami akár magyarázat is lehet a megmagyarázhatatlanra.

Megasztár 3 - Kilóg a lóláb

2005.11.02

Néhány napja a budapesti metrón Oláh Ibolya állt mellettem, melegítőben és hátizsákkal: talán a boltba igyekezett zsemléért. Mint megasztár. A TV2 legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy mindenről kettővel több bőrt húz le, mint amennyi ízléses lenne.

Rímek szövetkezve mikrofonokkal - Rhyme Time 3.

2005.10.02

Szombat éjjel az OMK-ban az őszi szezon nyitányaként az idehaza legintenzívebben fejlődő és legproduktívabb zenei stílus jegyében ragadták meg a fellépők a mikrofont. Itt volt Deego, Akkezdet Phiai, Az idő urai, Bobie és Flourid. Egy nagyon összejött este krónikája.

Őszi koncertajánló Oladról

2005.09.08

Olvasónk megszokhatták, hogy minden koncertidény elején beszámolunk az Oladi Művelődési Központ (OMK) esedékes terveiről. Nos, az intézmény felfedte őszi kártyáit. Most szombaton jön az Aljas Kúszóbab, utána meg még sok mindenki. Lesz Soundclash, ska- és hiphop fesztivál, jön a Belga, a Korai Öröm, a Hooligans, a K.F.T., a Kispál és a Borz és sokan mások. A részletekért kattintson!

Spiró György: "Mit tegyünk, ha így történt?"

2005.08.30

A Fogság című regényben szereplő kínzások és kegyetlenkedések akkoriban valóságosak voltak – mondja Spiró György. A 2005-ös év irodalmi szenzációjának számító, tizenkét évig készült regény íróját a hétvégi KO Könyváruházbeli dedikálása kapcsán kaptuk diktafonvégre.

.