Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Hatás alatt - Diáknapi koncertvizit

2006.05.04

Az eddig megszokott helyen forrásközpont épül, így ez alkalommal a Haladás Sportcsarnok fogadta a meghívott zenekarokat. Kilátogatva oda, semmi sem lepett meg igazán, ám a dolgok élvezeti értéke így is csorbítatlan maradt. Neo és Anima Soud System, pisilés 50 forint, a bejáratnál a vicces kedvűek Dolák-Saly Róbertet látnak bennem.

Sárvári tehetségkutató fesztivál - Amikor igazi a színpad

2006.04.30

Ez főleg azért nem a Megasztár, mert ez valódi – villan át a zsűrivé avanzsálódott tudósító fejében többször is a gondolat a tucatnyi zenekar produkciója közben. Az első Sárvári Tehetségkutató Könnyűzenei Fesztivál az egyik legígéretesebb régióbeli kulturális kezdeményezés, amelynek nemcsak a közönség és a zenekarok a nyertesei, de városmarketing szempontjából sem utolsó. Avagy Béla a disznó és társaik akcióban. .

Sűrű lesz a hétvégi program

2006.04.26

Ritkán látott mennyiségű szabadtéri program közül válogathatunk a hétvégén. Lesz egy péntektől induló többnapos és sokhelyszínes Csángó Fesztivál, Herényben ismét megnyílik a szemnek oly kellemes Virágút, hosszúra nyúlnak a május 1-i banzájok a szombathelyi reptéren és a Sportligetben, miközben a belvárosban a Tánc Világnapja zajlik. Íme, a részteles programkalauz egyhelyen.

Új szelek a vitorlában - Quimby az OMK-ban

2006.04.15

Négy év után új lemezzel jelentkezett a Quimby. Ennek okán látogattak el a vasi megyeszékhely a fogadásukra leginkább hivatott helyére is. Külön öröm, hogy a részünkről előre nem bekalkulált Csá, Misi! remek zenekar is a tiszteletét tette ugyanitt.

Költészet napja a könyvtárban: Néha még összegyűlnek a csillagok

2006.04.12

József Attila szeret, szenved, nélkülöz, és ezen érzelemszélsőségek között csapongva magára vállalja az embert sújthatókat. A sárvári Koncz János Zene- és Művészeti Iskola Ma’mint’Ti színjátszó-csoportja adott elő a poéta verseire épülő Költészet napi műsort „Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot” címmel a megyei könyvtárban. Híven a megidézett szerző lelkialkatához és a szenvedélye intenzitását is méltón visszaadva. Tegye fel a kezét, aki tudja: Tegnap volt a költészet napja.

.