Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

A Kőszegi Várszínház 2006-os nyári programja

2006.06.19

Utcaszínház, Villon-versek, komoly és könnyűzene, pajzán komédia, francia sanzonest, Shakespeare-darab, Karády-dalok, Benkó Dixieland Band és a Gyulai Várszínház Eperjes Károllyal. A teljesség igénye nélkül. Íme a Kőszegi Várszínház programjai a nyárra.

2006-os Bloomsday programja

2006.06.06

Június 16-án, pénteken, rendkívüli eseményeknek néz elébe Szombathely belvárosa. Egy egész napon át zajló rendezvénysorozat keretében főhajtás történik a James Joyce és rajta keresztül az egész modern művészet előtt. Egyáltalán nem mellesleg a város egyik legérdekesebb kezdeményezése. Kattintson a részletes programhoz.

Est Invázió a Cinema Caféban: Fiatal lányok és zenék

2006.06.05

„Most már történhetne valami” – dörmögünk a sör felett tíz óra tájékán a Cinema Caféban, hogy aztán kívánságunk maradéktalanul teljesüljön. Pörgős, táncos, intelligens zenét tett le az asztalra mindhárom, egyesével is igencsak szeretnivaló zenekar. A 30Y, a Pál Utcai Fiúk és a Colorstar láthatóan leginkább a hamvas lányokra volt hatással, de mértékletesen a középkorosztály is képviseltette magát. .

NAVA: Különleges audiovizuális szolgáltatás indult a megyei könyvtárban

2006.05.26

A Berzsenyi Dániel Könyvtár – Vas megyéből elsőnek - csatlakozott a NAVA-pontok hálózatához, így az olvasók és látogatók számára hozzáférhető a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) adatbázisa.

Horváth János képei a Vitalitas Galériában

2006.05.20

Salamon Nándor, a Képtár korábbi igazgatója nyitotta meg Horváth János tárlatát a Vitalitas Galériában. A főiskola egykori tanszékvezetője - aki gyakorlatilag végigtanította Vas megye képzőművészeinek javát - joviálisan és bölcs nyugalommal hallgatta a méltatásokat, miközben szeme huncutul csillogott. Mi pedig szentségtörő módon azt is megtudakoltuk, mennyibe kerül egy kép.

Az írek is megjárták Joyce-szal, avagy ki és mi köré emelhető kultusz? - Bloomsday 2006

2006.06.17

Szóba jöhet-e például kultuszként a világirodalom egyik legkomplikáltabb írója? A szervezők és az immáron nemzetközi tagokat is maguk között tudó alkotók, szakértők június 16-án minden évben hitet próbálnak tenni az Ulysses mellett. De a Joyce és a Leopold Bloom neveket többnyire mint kitűzőt viselik, ami – vélik tévesen – eleve feltételezi, hogy a szellemükben cselekszenek. Idén se történt ez másként. Az idén az ALON két szerzővel mozdult rá az eseményre. Azonban.

Több bódé, mint érdeklődő - A 77. könyvhét Szombathelyen

2006.06.06

Okulva az előző évek tapasztalataiból, nagy durranásra az idén sem számítottunk - és igazunk lett. A szemerkélő esőben az MMIK előtt több volt a bódé, mint az érdeklődő, a helyzeten azonban mentett a Baltazár Színház. A könyvheti felhozatal között a Da Vinci-kódot már leszázalékolva találjuk, nem úgy Schobert Norbert aktuális Update zsebkönyvét.

General Harmony Singers: Ha zene, mi elénekeljük

2006.06.02

Izgalmas zenei utazáson vehetett részt az, aki ellátogatott a Bartók Terembe a 15. születésnapját ünneplő szombathelyi General Harmony Singers jubileumi koncertjére. A nagy klasszikusoktól a népzenéken át a popig mindenből kaptunk egy kis ízelítőt, a koncert és az évforduló kapcsán pedig interjút kértünk a külföldön is népszerű zenekartól, amellyel néha mintha nem tudna mit kezdeni a város.

Béla a Disznó jól érzi magát, de többre vágyik

2006.05.22

Ahogy arról , néhány héttel ezelőtt egy furcsa nevű zenekar, a Béla a Disznó (BAD) nyerte a sárvári zenei tehetségkutató versenyt. Akkor megígértünk egy interjút az érintettekkel, amit most ezennel prezentálunk. Ebből sok minden kiderül, főleg az, hogy tele vagyunk eredeti tehetségekkel, csak valahol mindig elakad a dolog. Illetve reméljük: nem mindig. Beszélgetés Pándics Andrással, a BAD egyik frontemberével.

Kenneth Silvermann: Houdini

2006.05.13

Egy lenyűgözően színes, aprólékos korrajz a Mesterről, aki önreklámjában így szerepel: ” „A bibliai idők óta az egyik legnagyobb varázslói teljesítmény”. Rengeteget tanultam a századelő Amerikájáról.

.