Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Olvasni monitorfénynél - Online irodalmi portálok

2006.07.19

Hogy a gazdaságkorban miként viszonyul a Gutenberg-galaxis csimborasszója az Irodalom virtuális teréhez? Azaz milyennek mutatja magát az internettől neki rendelt főbb fórumain? Mert nyáron valahogy több időnk van ilyenre, s mert nemcsak a vízparton jó olvasni, az ALON feltérképezett néhány hazai irodalmi portált.

Érdekes épületeket keresnek megnyitásra

2006.07.15

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal az egész országban keresi azokat az érdekes épületeket, amelyeknek látogatása korlátozott, és melyeknek tulajdonosai, működtetői szívesen megnyitnák a nagyközönségnek egy hétvége erejéig. Tekintettel az 56-os forradalomra, idén főként a szocreál vonatkozásokat szeretnék kidomborítani. Vas megyéből és Szombathelyről is várják az ötleteket.

Tágulj világ! - VOLT Fesztivál 2006

2006.07.09

Idén is belevetettük magunkat a soproni VOLT Fesztivál forgatagába, hogy telelakjuk magunkat mindazzal, amit egy ilyen fesztivál csak kínálhat. Négy nap képes krónikája zenékről, a pottyantós vécék mellékhatásairól, nagyapák pornójáról és Gyurcsány Ferenc kissé komikus felbukkanásáról. .

Rákász Gergely a Don Boscóban

2006.06.26

A hétvégén Rákász Gergely orgonaművész előadását hallhattuk a Don Bosco Művelődési Házban. Rákász olyan, aki első benyomásra kivívja a néző - főleg a hölgyek - szimpátiáját elegáns megjelenésével, kedves mosolyával, bariton hangjával. Fellépésekor fess, világos öltönyében akár egy divatmagazin modelljét is megszégyenítette volna. De nem ez a lényeg.

A szombathelyi Lamantin Jazz Fesztivál programja

2006.06.23

Június utolsó hete Szombathelyen a jazz és a társművészetek jegyében zajlik. Koncertek, kiállítások, meglepetések. Íme a program.

Savaria Karnevál 2006: Színház, felvonulás, helyszínek

2006.07.16

A korábbi évekhez képest eddig meglehetősen nagy volt a titkolódzás a Savaria Karnevál ügyében, ám most végre elindult az információözön. Ezek szerint a Ferences-kert idénre elkészül, de annyira mégsem, hogy fogadni tudja a Karneválszínházat, amely négy pikáns középkori bohózattal és Dobó Katával rukkol elő. Ismét itt lesz a Boban Markovics Orchestra, és lesz tüzes játék is. Időpontok, helyszínek, jegyárak.

Képtörténetek az Irokéz Galériában

2006.07.12

Tudta ön, hogy Szombathelyen van az ország talán legizgalmasabb kortárs képzőművészeti galériája? Kedd este Csáki László kiállításának megnyitóján voltunk az Irokéz Galériában.

Árnyék és Fény fotókiállítás a megyei könyvtárban

2006.06.28

A Berzsenyi Dániel Megyi Könyvtárban 2006. június 27-én nyitotta meg kapuit a Transzplantációs Alapítvány „Árnyék és Fény” című vándor fotókiállítása, melynek fő célja bemutatni a szervre váró és a szervátültetéssel élő emberek sorsát, illetve felhívni a figyelmet a szervadományozás fontosságára.

A Dragomán - Jónás párhuzam

2006.06.25

A közelmúltban adták át az Artisjus Irodalmi Díjakat. A kitüntetettek között volt Jónás Tamás és Dragomán György is. Nem csak ez a díj jelenti a közös pontot kettejük életében. Mindketten 1973-ben születtek, mindketten Szombathelyen jártak gimnáziumba, és kezdet kezdetén mindkettejük útját ugyanazok a helyi irodalmárok egyengették. Egymást mégsem ismerték, egészen addig, míg már felnőtt korukban egy irodalmi rendezvényen össze nem barátkoztak, valahol a szlovén-olasz határ mellett…

Mit kínál az idén a Volt fesztivál?

2006.06.23

Idén már az első napon aktiválja magát a Lővér Kemping minden színpada. Koncert koncert hátán: The Cult, Pet Shop Boys, De-Phazz, Mattafix, Matthew Herbert, DJ Food, Josh Wink stb. És a hazai élgárda is a Tankcsapdától a Kispálon át az olyan kuriózumokig, mint Pajor Tamás vagy az F.O. System. Az ALON szemezgetett az idei Volt fesztivál felhozatalából: avagy mit kínál Sopron július első hetében?

.