Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Pénteken Quimby-lemezbemutató Oladon

2006.04.11

Április 14-én péntek este 8 órától várva-várt eseményben lesz részük az alternatív zenék helyi rajongóinak. Sok kacskaringó és kitérő után ismét az Oladi Művelődési Központ vendége lesz a Quimby.

Michael Palin: Utazás a Csendes-óceán körül

2006.04.08

A houstoni űrközpont irányítórendszere őskőkorszakinak hat a japán vendéglátók 22. századi berendezéseihez képest.

A magyar média állapota - Kepes András a Cinema Caféban

2006.03.25

„Mónika műsora vacak” - mondta ki a sommás ítéletet az RTL Klub műsoráról Kepes András, a nézettséget azzal magyarázva, hogy „minél primitívebb, annál nagyobb közönségsikert hoz”. A Savaria Moziban zajló Kultúrkapu rendezvénysorozat keretében a magyar média állapota is terítékre került. Kepes beszélgetőtársául Vágvölgyi András és Murai András szegődött.

A változatosság gyönyörködtet - SoundClash 2006

2006.03.19

Régről való jó szokásához híven e megmozdulás megint begyűjtötte a mostanság kínálkozó jelesebb popközeli zenekarokat. Mi meg sokadmagunkkal újfent megmerítkezhettünk a jóban. A nézőcsalogató legfelsőbb kategória ezennel is a Kispál és a Borzra testálódott, mellette a körünkben üdvözölhettünk a Kaukázust, az FM Zerót, a Monchichi Potenciált, a Belmondót, az Eleven Holdat, végül DJ Karányi live actjét.

Komondi Péter: Arcképek

2006.03.11

Harmincöt Vas megyei közéleti személyiség mélyinterjúját tartalmazza az ismert szombathelyi rádiós újságíró, Komondi Péter Arcképek című kötete. Az írásokat olvasva levonhatjuk a következtetést: mennyire nem ismerjük még azokat a „helyi hősöket” sem, akikkel szinte naponta összefutunk az utcán. A könyvet péntek délután mutatták be a nagyközönségnek.

Megasztárok: Mi lett velük?

2006.04.10

Szabó Leslie, Kandech Evelyne, Nagy Edmond, Mujahid Zoli, Schmidt Vera, Bella Levente és a többiek. Emlékeznek még rájuk? Az ALON annak járt utána, ki mire vitte, mit is sikerült elérniük azoknak, akikkel a TV2-nek sikerült elhitetnie, hogy ők megasztárok. Tóth Verát telefonon zargattuk, aki elmondta: nem elég nagy az ország ennyi énekesnek.

A Savaria Mozi áprilisi műsora

2006.03.29

Belvárosi Savaria Fimszínház 2006. április havi műsora. A mozi a műsorváltoztatás jogát fenntartja. 12 éven aluliaknak nagykorú felügyelete mellett ajánlott, 16 éven aluliaknak, 18 éven aluliaknak nem ajánlott. Diák, nyugdíjas, nagycsaládos kedvezmények. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.

Milyen a magyar...? - Fiatal kutatók könyve lelkünkről, szokásainkról

2006.03.22

Nem ez az első és nyilván nem is az utolsó könyv arról, hogy milyenek is vagyunk mi, magyarok. Valószínűleg az is megérne egy hosszabb lélegzetvételt, miért is akarjuk folyton definiálni magunkat. Nem lehetne csak úgy simán tudomásul venni, hogy magyarnak születtünk? Vagyunk, amilyenek vagyunk... Persze, éppen ilyenek is: nyugtalanok, válaszok után kutatók.

Republic és Gáspár Laci: Üzemmenet a sportcsarnokban

2006.03.12

A puding próbája az evés - tartja az angol mondás, így aztán a után szombat este ismét visszatértünk a tett színhelyére, hogy kritikus szemekkel megnézzük, hogyan is vizsgázik a létesítmény élesben egy izmosabb rock-koncerten. Ha röviden kellene válaszolni, azt mondanánk: jól. Az viszont meghökkentő, hogy a 3,5 milliárdos épületben a vízcsapoknál „Nem ivóvíz” felirat virít.

De kik azok a Lumnitzer nővérek? - Bacsó Péter újabb nagy dobása

2006.03.10

A dolgot felesleges túlbonyolítani: régen láttam filmben ekkora telitalálatot, mint a Lumnitzer nővérek. A kultuszfim-esélyes alkotásban Rudolf Péter és Alföldi Róbert domborít, ráadásul ez utóbbit sikerült kifaggatnunk néhány mondat erejéig.

.