Hirdetés

Hirdetés

koncert

Est Invázió: Élénk véráram a lábakban

2004.05.16

A Pesti Est által szervezett országjáró zenecirkusz hozzánk is elérkezett szombat éjjel. Amorf Ördögök, Heaven Street Seven, Colorstar, DJ Cadik. Aki helyesen értelmezte a tánczene fogalmát, annak igazán bejöhetett ez a felhozatal. Vigyázat, előadók, egyebek, ezután pontozunk is!

Add ide a didit, Sárvár! - Zanzibar és Fekete Pákó a sörsátorban

2004.05.02

A hétvégén Sárvár volt a király. Május 1-jén nem kisebb nevet sikerült letennie a csatlakozás kultúrasztalára, mint maga a nagy Fekete Pákó. És mivel előtte Zanzibar-koncert is volt, kihagyhatatlan programnak ígérkezett egy szombati vonatozás. Két tudósítónk is utazott az ígéret földjére.

Punk maratoni távon

2004.04.04

Immáron a IV. Punkmaraton Szombathelyen. Mély merítés: HC, punk több válfaja, ska. Derkovbois, Hétköznapi Csalódások, Fürgerókalábak stb. magyarhonból, de Itáliából, Ausztriából és Zágrábból is volt, aki a tiszteletét tette. Punks not dead!

Lemezajánló - Belga: Jön a Gólem

2004.03.19

Együttes és lemez, amiről alig hihető, hogy hazánkban bekövetkezhetett. És mégis! Örömmel értesítünk mindenkit, hogy kezdetét vette a második Belga-attak, a Jön a Gólem! Királyok a házban.

Eszter, ne punnyadjál!

2004.01.19

Konszolidált anarchia, a stílbe illő nyúlfarknyi számok, a hozzájuk mért játszási idő, a reggae átvezetés az együttesek között. Avagy esélykiegyenlítés a rasszizmus ellenében.

Európa kiadó-koncert Szombathelyen: Vettük a jelet!

2004.05.09

Végül is hálásak lehetünk: Megelevenedett a legenda, és közel sem volt annyira dohos, mint amennyire lehetett volna. Összességében az Európa Kiadó egy kissé szürreális hangulatú koncertet adott az Oladi Művelődési Központ falai között, a megannyi csillogó szemű harmincas-negyvenes meg újra átélhette az újra átélhetetlent.

Kispál és a Borz: Hang és fény, lomhán és féltempón

2004.04.10

Székek a színpad előtt, bólogatásba és a szövegek mormolásába merült hívek a sorok között. A vitorla félárbocon, Lovasi András öniróniája a csúcson. Az OMK-beli csendesülős Kispál és a Borz-koncert mégsem volt annyira csendesülős, de az egyenleg még így is jócskán pozitívban van.

Soundclash 2004

2004.03.21

Az éventi szokásos, a média által nem különösebben preferált zenekarok seregszemléjére került sor ismét Szombathelyen. Színpadra lépett az Emil Rulez!, a Hiperkarma, a Strong Deformity, a Sun Workshop etc. Továbbá a nagy múltú DJ Palotaihoz is volt szerencsénk.

Bill Haley’s Comets: Megállt az idő

2004.03.14

Felemelő és zavarba ejtő élményben részesültek mindazok, akik szombat este kilátogattak Oladra, az élő rockmúzeum, a Comets koncertjére. A hetvenen felüli zenészek produkciója arra is rádöbbenthette a nagyérdeműt, hogy a rock and roll sokkal inkább megváltoztatta a világot, mintsem gondolnánk: Megajándékozta az emberiséget az örök ifjúság elixírjével.

Anima-koncert a Savaria Moziban: Kinőtt díszletek

2003.12.28

Immár hagyomány, hogy időről-időre a Savaria Moziban ad koncertet az Anima Sound System. A zenekar „hazai pályán” történő fellépése mindig fontos dátum Szombathelyen. Szombaton is sokan rámozdultak az eseményre. Szó szerint.

.