Hirdetés

Hirdetés

Zalaegerszeg

Jubileumi évad kezdődött a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

2012.08.27

Tartalmas, ünnepi, szerethető, sok nézőt vonzó, a színházat továbbra is a felszínen tartó, izgalmas jubileumi zévadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színhá.

Gyermek zsebtolvajokat fogtak el Zalaegerszegen

2012.08.09

Három fiatalt fogtak el a rendőrök Zalaegerszegen, miután kilopták egy idős férfi zsebéből a pénztárcáját.

Leszállás közben földnek csapódott egy kisrepülőgép a Zalaegerszeg-Andráshida repülőtéren

2012.07.20

 A pilóta könnyebben megsérült.

Újabb magamutogató férfi Zalaegerszegen

2012.07.16

Az arcát ruhával eltakaró férfi múlt szombat este a landorhegyi játszótéren és az Átalszegett úton fiatalkorú lányokat, vasárnap hajnalban pedig a Berzsenyi és a Göcseji úton felnőtt nőket szólított le.

Kövér László hazaszeretet tábort nyitott meg Zalaegerszegen

2012.07.16

A magyar hazaszeretet tábor azt a lehetőséget kínálja, hogy a fiatalok felfedezzék a magyar kultúra értékeit és a magukban rejlő kincseket is - fogalmazott Kövér László hétfőn Zalaegerszegen, a Magyar Hazaszeretet Tábor Egyesület zalai és muravidéki gyerekek számára szervezet táborának megnyitásakor.

Újra a szokásos üzemmódban működik a Mol zalaegerszegi olajfinomítója

2012.06.26

A tűz eloltása után ismét a szokásos üzemmódban működik a Mol zalaegerszegi olajfinomítója - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője kedden késő délután.

Koordinált iparfejlesztési program Zalaegerszeg, Szentgotthárd és Szombathely térségében

2012.06.22

Járműipari, gépipari és mechatronikai központ jöhet létre a Szombathely, Szentgotthárd és Zalaegerszeg zónában; a koordinált gazdaság- és iparfejlesztési program 25 ezer munkahelyet teremthet, és 1 milliárd euró befektetést jelenthet a térségben.

Sétálóutcát alakítanak ki Zalaegerszeg belvárosában

2012.06.22

Rövidesen megkezdődhet Zalaegerszegen a Kossuth utca sétáló utcává alakítása - jelentette be Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken, sajtótájékoztatón.

Bővült a közfoglalkoztatás Zala megyében

2012.06.18

A közfoglalkoztatás bővüléséből, valamint a szezonális munkaerőigények növekedéséből adódóan ezer fővel mérséklődött májusban a nyilvántartott álláskeresők száma Zala megyében

Mesterházy Attila Zalaegerszegen: elindult vidéken is a párbeszéd a nemzetért

2012.06.02

Munkahelyteremtésre és a gazdaság megerősítésére koncentrál az MSZP Ajánlat Magyarországnak című vitairata, amellyel kapcsolatban vidéken is elindult a beszélgetéssorozat - mondta az első vidéki, zalaegerszegi párbeszéd alkalmából szombaton a szocialista párt elnöke.

Sikkasztás miatt elítéltek egy volt győri ügyvédet Zalaegerszegen

2012.05.30

Több mint százmillió forint értékre elkövetett sikkasztások, csalás és okirat-hamisítások miatt 6 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélt egy volt győri ügyvédet szerdán a Zalaegerszegi Törvényszék.

Autófeltörőket fogtak el sokmilliós zsákmányukkal a zalaegerszegi rendőrök

2012.05.15

Több millió forint értékben számítógépeket, játékkonzolokat, fényképezőgépeket, mobiltelefonokat és egyéb eszközöket találtak a zalaegerszegi rendőrök hétfő délután egy orgazdánál és annál a háromfős társaságnál, amelyről kiderült, hogy évek óta követtek el autófeltöréseket a Dunántúl több pontján

Adócsalás és kábítószeres visszaélés miatt ítéltek börtönre zalai vállalkozókat

2012.05.11

Első fokon, nem jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken egy férfit, aki nyolc társával több mint félmilliárd forint általános forgalmi adót (áfa) csalt el cégek láncolatán keresztül, és kábítószer készítéséhez való alapanyagot is csempészett Törökországból.

Zalaegerszegen felavatták a városi gördeszkapályát

2012.04.29

Gördeszka-, görkorcsolya- és BMX-pályát adtak át szombaton Zalaegerszegen. A létesítményt Lendvai Zoltán, az internetes oldalakon világszerte "gördeszkás papként" megismert rédicsi plébános szentelte fel, aztán reverendában rövid bemutatót is tartott, majd a gyerekekkel együtt siklott a pályán (fotónkon).

Jubileumi évadra készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

2012.04.24

Lessing a Bölcs Náthán című drámai költeményének díszbemutatójával kezdődik a 2012/2013-as jubileumi évad a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban: a darab tisztelgés a színház 30 éves története és a színházalapító, Ruszt József emléke előtt - ismertette Besenczi Árpád igazgató hétfői sajtótájékoztatóján.

Kipárolgó gőzök begyulladása okozhatott robbanást a Mol zalaegerszegi finomítójában

2012.08.10

A kipárolgó gőzök begyulladása, úgynevezett piroforos jelenség okozhatta a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában májusban és júniusban történt két robbanást és tüzet - összegezte a tűzvizsgálat eredményét a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (ZMKI).

Rágógumi-eltávolító berendezést helyeztek üzembe Zalaegerszegen

2012.07.20

 Egy speciális vegyszer segítségével környezetbarát módon oldja fel a járófelületekre tapadt rágógumit az a holland gép, amelyet a város tulajdonában álló egyik társaság állított üzembe Zalaegerszegen.

Népzenés, néptáncos göcseji búcsú Zalaegerszegen

2012.07.17

Népi mesterségeket bemutató, népzenés, néptáncos göcseji búcsúba várják a látogatókat vasárnap Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumba.

Internetes csaló ellen emelt vádat a zalaegerszegi ügyészség

2012.07.16

Csalás miatt vádat emelt a Zalaegerszegi Városi Ügyészség egy nagylaki férfi ellen, aki több mint hetven vevőnek nem szállította le az egyik internetes árverési portálon nekik eladott számítógépeket és fényképezőgépeket.

Szennyvíziszapból előállított üzemanyaggal megy az első ökobusz Zalaegerszegen

2012.06.27

Átadták az első ökobuszt Zalaegerszegen, a helyi járatként közlekedő autóbusz üzemanyaga a Zalavíz Zrt. zalaegerszegi szennyvíztisztító telepén, szennyvíziszapból előállított biometán.

Robbanás történt a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában

2012.06.26

Robbanás történt a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában kedden - közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei ügyelete az MTI-vel. A balesetben nem sérült meg senki.

Félmilliárdot fordítanak az inkubátorház bővítésére Zalaegerszegen

2012.06.22

Több mint félmilliárd forintos ráfordítással bővítik az inkubátorházat Zalaegerszegen, az ipari parkban - jelentette be Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken, sajtótájékoztatón Zalaegerszegen.

Magamutogató férfit vettek őrizetbe Zalaegerszegen

2012.06.19

Őrizetbe vettek a rendőrök egy zalaegerszegi férfit, aki többször is szeméremsértő módon mutogatta magát; legutóbb hétfő éjszaka három fiatalkorú lánynak.

Apjával együtt bántalmaztak, majd elhurcoltak egy férfit Zalaegerszegen

2012.06.12

Apjával együtt bántalmaztak, majd elhurcoltak egy férfit zalaegerszegi lakásáról, a rendőrök őrizetbe vették a három gyanúsítottat.

Távozik Prukner László, a Zalaegerszeg vezetőedzője

2012.05.31

Robbanás a zalaegerszegi olajfinomítóban

2012.05.18

Tartályfeltöltés közben történt baleset.

Csődeljárásban rendezi adósságait a Zala Park bevásárlóközpont

2012.05.14

Csődeljárás keretében próbálja rendezni adósságát a zalaegerszegi Zala Park bevásárlóközpont üzemeltetője, amely ellen a Strabag Zrt. nyújtott be végrehajtási kérelme.

Áramütés ért két férfit Zalaegerszegen

2012.05.01

Egy cég dolgozói hétfőn délután a Berzsenyi utcában tisztítottak egy ipari épületet, amikor a baleset történt.

Felmentették a visszaélésekkel vádolt volt balatongyöröki körjegyzőt és polgármestert

2012.04.25

Bizonyítottság hiányában felmentette a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán Balatongyörök korábbi körjegyzőjét és független polgármesterét, illetve két további vádlottat; az ügyészség azzal vádolta őket, hogy a valósnál magasabb összegű idegenforgalmiadó-bevételt (ifa) könyveltek el, ezzel pedig a település több állami támogatáshoz juthatott. Az ítélet nem jogerős.

Kikapott és kiesett a labdarúgó első osztályból a ZTE

2012.04.21

A zalai gárda 1994 óta megszakítás nélkül szerepelt az első osztályban, a 2001/02-es szezonban bajnoki címet nyert, s a Bajnokok Ligája következő kiírásában, a selejtezőben, emlékezetes meccsen 1-0-ra verte a Manchester Unitedet az akkori Népstadionban.