Hirdetés

Hirdetés

Zalaegerszeg

Klórgáz okozott riadalmat egy zalaegerszegi iskolában

2012.12.11

Harminc gyereket és hat felnőttet kellett kimenekíteni kedd reggel a zalaegerszegi Pais Dezső Általános Iskola uszodájából, miután klórgáz került a légtérbe, de senki nem sérült meg.

Kárpát-medencei mézfesztivál Zalaegerszegen

2012.11.28

A méz és a méhészet lesz a központi témája a pénteken kezdődő háromnapos kárpát-medencei mézfesztiválnak Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban.

Vona Gábor Zalaegerszegen a Magyar élet menete rendezvényen beszélt

2012.11.13

A Jobbik elnöke szerint "az államadósság láncánál tartanak bennünket fogva, mint a rabszolgákat", és ha próbálnánk bármit tenni a szabadságunkért, rögtön megrántják a láncot.

Pécsi Sándor-emlékkiállítás nyílik Zalaegerszegen

2012.11.02

Emlékkiállítás nyílik vasárnap Pécsi Sándor (1922-1972) színművész halálának 40. évfordulója tiszteletére Zalaegerszegen, a Móricz Galériában.

Bűnügyi társasjáték a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

2012.10.21

Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékát mutatja be a Hevesi Sándor Színház társulata pénteken, Zalaegerszegen; a Kvártélyház Szabadtéri Színházzal közös produkciót Besenczi Árpád rendezésében és főszereplésével láthatja a közönség.

Felavatták Ruszt József emlékszobrát Zalaegerszegen

2012.10.12

    Béres János szobrászművész bronzalkotása méltó emléke a zalaegerszegi állandó színház három évtizedes történetének és tisztelgés az alapító előtt, akinek óriási szerepe volt abban, hogy a Hevesi Sándor Színház a város, a megye, az ország egyik legfontosabb színjátszó helyévé váljon - fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán alpolgármester (Fidesz-KDNP).

Hat bírót helyezett vissza tisztségébe a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság

2012.10.11

 Visszahelyezte bírói tisztségébe a Kaposvári Törvényszék két, a Pécsi Törvényszék három, valamint a Szekszárdi Törvényszék egy, 62. életévét betöltött bíráját a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Áder János Zalaegerszegen Mindszenty-kiállítást nyitott meg

2012.09.30

Mindszenty nélkül más lenne a közös huszadik századi történelmünk, de "az önmagunkról, politikai nemzetünkről alkotott önképünk is szegényebb lenne" - jelentette ki Áder János köztársasági elnök vasárnap Zalaegerszegen, a bíboros születésének 120. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitóján.

Egészségkártyát kapnak a zalaegerszegi általános iskolások

2012.09.20

A legfontosabb egészségi és személyes adatokat, valamint a hozzátartozók elérhetőségét tartalmazza az a kártya, amelyet valamennyi zalaegerszegi általános iskolás diák megkap - mondta el a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.

Újabb bírót helyezett vissza tisztségébe a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság

2012.09.18

Az augusztus végi két hasonló döntés után újabb kaposvári bírót helyezett vissza tanácsvezetői tisztségébe kedden a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság; nem jogerős döntésével azt mondta ki: jogellenes volt a köztársasági elnöknek a bíró életkora miatti felmentő határozata.

Autóval menekült a rendőrök elől egy 15 éves fiú Zalaegerszegen

2012.09.17

Egy 15 éves fiú autóval elmenekült Zalaegerszegen a rendőrök elől, sorozatos szabálysértései után azonban sikerült megállítani.

Életmentő volt a figyelmes szomszéd bejelentése Zalaegerszegen

2012.09.16

Az erkélyajtón keresztül jutottak be a tűzoltók Zalaegerszegen egy cukorbeteg férfihoz, aki eszméletlenül feküdt a lakásában.

Bemutatkozott az új zalai rendőrfőkapitány

2012.09.13

Bemutatkozott Fülöp Valter, Zala megye új rendőrfőkapitánya csütörtökön Zalaegerszegen a Zala Megyei Önkormányzat ülésén, valamint a kormányhivatal által a zalai polgármestereknek, jegyzőknek összehívott értekezleten is.

A kulturális örökség napjai - Programok Zala megyében

2012.09.12

Nyolc településen több mint tíz helyszínen, vidéki kúriákban, tájházakban, szakrális épületekben, kastélyokban várják a látogatókat a kulturális örökség napjain szombaton és vasárnap Zala megyében.

Jubileumi évad és szezonnyitó Zalaegerszegen

2012.09.06

Évadnyitó forgataggal várja szeptember közepén a közönséget a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amely fennállásának 30. évfordulóját ünnepelve a színházalapító Ruszt József emléke előtt is tiszteleg.

Saját kuncsaftjaitól lopott egy zalaegerszegi fodrász

2012.12.07

Megjelölt pénzzel csapdát állítottak, így buktattak le a rendőrök egy fodrásznőt, aki a gyanú szerint a zalaegerszegi üzletében rendszeresen meglopta a vendégeit - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a honlapján.

Mennyi a Zala megyei települések adóssága? (részletes táblázattal)

2012.11.22

Mind Zalaegerszeg, mind Zala megye kevésbé van eladósodva, mint Szombathely és Vas megye, de van néhány kiugró adat.

Racker Béla ártatlan

2012.11.09

Felmentette a volt kőszegi önkormányzati képviselőt a Zalaegerszegi Törvényszék.

Megnyitották a Zöld Kampuszt Zalaegerszegen

2012.10.30

 Megnyitották a nagyközönség előtt a Zöld Kampuszt kedden Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdálkodási Karán.

Több mint kétszeresére bővítik a zalaegerszegi inkubátorházat

2012.10.16

Alig két évvel átadása után több mint kétszeresére bővítik a most még 2600 négyzetméteres zalaegerszegi inkubátorházat. A közel 572 millió forintos önkormányzati beruházás alapkövét kedden tették le.

Zöld Kampusz mintaprojekt Zalaegerszegen

2012.10.11

Közel 143 millió forint európai uniós támogatással Zöld Kampusz mintaprojekt létesül Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdálkodási Karán.

Szüreti vigalom Zalaegerszegen

2012.10.09

Szüreti vigalom címmel a must- és borkészítés fortélyait elevenítik fel szombaton Zalaegerszegen a Göcseji Falumúzeumban.

Két zalaegerszegi bírót helyezett vissza tisztségébe a szekszárdi bíróság

2012.09.26

Visszahelyezte bírói tisztségébe a Zalaegerszegi Törvényszék két, 62. életévét betöltött bíráját a Szekszárdi Munkaügyi Bíróság.

Különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság pere kezdődött Zalaegerszegen

2012.09.19

A vád szerint öt ember az utcán agyonverte egy falubelijét, amiért az kerékpárlopással gyanúsította meg őket.

A közfoglalkoztatás miatt csökkent a munkanélküliség Zala megyében

2012.09.17

A közfoglalkoztatás bővüléséből adódóan mérséklődött a munkanélküliség Zala megyében, augusztus végén 13 546 álláskeresőt tartottak nyilván a kirendeltségeken, több mint 100 fővel kevesebbet, mint egy hónappal korábban.

A gyors segítség ellenére meghalt a lakásából kimentett cukorbeteg Zalaegerszegen

2012.09.16

A kórházba szállítás után meghalt az a cukorbeteg zalaegerszegi férfi, akit rosszulléte miatt a tűzoltók mentettek ki kilencedik emeleti bezárt lakásából.

Nem korlátozzák a haszon- és kedvtelésből tartott állatok számát Zalaegerszegen

2012.09.13

Nem korlátozzák a haszonállatok és kedvtelésből tartott állatok számát Zalaegerszegen, így a város területén bárki, akárhány állatot tarthat - közölte a jegyző csütörtökön sajtótájékoztatón.

A BlackBerry-gyártás megszüntetése miatt csökkenti létszámát Zalaegerszegen a Flextronics

2012.09.13

Dolgozóktól származó információk szerint a RIM világpiaci eladásainak jelentős visszaesése miatt októberben befejezik a BlackBerry telefonok zalaegerszegi gyártását.

A Flextronics hatszáz fős leépítést jelentett be Zalaegerszegen

2012.09.11

Moórné Kercsmár Rita, a cég CSR és vállalati branding igazgatója kedden az MTI megkeresésére megerősítette a Magyar Narancs online kiadásának leépítésre vonatkozó értesülését, de a létszámadatokat nem kívánta kommentálni.

Telefoncsalásokkal foglalkozó országos bűnszervezet bukott le Zalában

2012.09.06

Az ország 17 megyéjében vásárolt hamis cégiratokkal mintegy ötszáz prémiumkategóriás mobiltelefont egy jól szervezett bűnbanda, amelynek tagjai csaknem 40 millió forintos kárt okoztak a szolgáltatóknak - közölte a nyomozást lezáró csütörtöki sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.