Hirdetés

Hirdetés

Zalaegerszeg

Zalaegerszegen eltemették Szalai Annamáriát

2013.04.23

A temetésen, amelyet a család kérésére a sajtó nyilvánosságának kizárásával tartottak, Orbán Viktor miniszterelnök mondott búcsúztatót.

Így éltünk a hetvenes években - Kiállítás a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban

2013.04.14

Így éltünk a hetvenes években címmel a magyarországi szocializmus legnyugalmasabb évtizedét bemutató kiállítás nyílik szerdán Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban.

Hasba szúrta az öccsét egy férfi Zalaegerszegen

2013.04.11

   A testvérpár között múlt szombaton, késő este szóváltás alakult ki, amely később veszekedésé fajult.

Orgonát szentelnek a zalaegerszegi református templomban

2013.04.05

Orgonát szentelnek vasárnap Zalaegerszegen a református templomban. Az újonnan épült hangszer a gyülekezet énekével az orgonaszentelő istentiszteleten szólal meg először, a szertartás után Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész ad ünnepi koncertet.

Tíz új bemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

2013.04.03

A következő, 2013-2014-es évadban tíz új produkciót tűz műsorára a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata. Folytatódik az ifjúsági előadássorozat, az úgynevezett tantermi deszka, lesz stúdió- és lakásszínházi előadás, a nagyszínpadon pedig ősbemutatót, gyermekelőadást, zenés kalandjátékot, passiójátékot, musicalt és komédiát is láthat majd a közönség.

Elefánt kódorgott Zalaegerszeg utcáin

2013.03.21

A rendőrség vizsgálja, történt-e szabálysértés.

Rendbontó futballszurkolókat vettek őrizetbe Zalaegerszegen

2013.02.10

Söröspoharakat dobált és verekedést provokált az a hat futballszurkoló, akit szombat este vettek őrizetbe a rendőrök Zalaegerszegen - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Valószínűleg egy hajléktalan ölte meg Nagykanizsán a 46 éves asszonyt

2013.01.28

A rendőrség nem kommentálta, az ügyészség azonban megerősítette az MTI hétfői információját, amely szerint a hétvégén elfogták a múlt csütörtöki nagykanizsai emberölés gyanúsítottját.

Klubot alapított a Civil Összefogás Fórum Zalaegerszegen

2013.01.25

A CÖF elnöke pénteken, az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón azt mondta: nem jogi személyiségű szervezeteket szeretnének létrehozni az országszerte megalakítandó klubokkal, hanem "helyi nemzeti konzultációs fórumokat" kívánnak biztosítani, ahol pártállástól függetlenül bárki elmondhatja és ütköztetheti a véleményét.

Deák Ferenc és a nők kapcsolatát kutatják Zalaegerszegen

2013.01.23

Deák Ferenc és a környezetében felbukkanó nők kapcsolatát elemzik Zalaegerszegen a haza bölcsének születésnapjához kapcsolódó konferencia keretében, amelyet a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára szervez.

Sajtótájékoztató a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg kiemelt járműipari központról

2013.01.06

Az eseményen Hende Csaba mellett Vas megyei és Zala megyei politikusok vettek részt.

Zalaegerszegen az őrök raboltak ki egy gumiforgalmazó céget

2013.01.03

A napokban öt gyanúsított került előzetes letartóztatásba, miután egy zalaegerszegi gumiforgalmazó cég telepének őreiként 16 millió forint értékű árut loptak el, amit rablásnak próbálták álcázni - közölte a zalaegerszegi rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Látogatók vertek gondozókat egy zalaegerszegi gyermekotthonban

2012.12.31

Látogatók pofoztak meg, vertek fejbe gondozókat, és egy gondozásban lévő gyermeket is bántalmaztak a zalaegerszegi landorhegyi gyermekotthonban.

Közszolgáltatások változásáról is döntött a zalaegerszegi közgyűlés

2012.12.21

A kötelező kéményseprési szolgáltatás és a helyi tömegközlekedés ellátására kiírt pályázatokról, illetve az orvosi ügyelet két újabb településre történő kiterjesztéséről is döntött a zalaegerszegi közgyűlés - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Navracsics Tibor Zalaegerszegen: több mint ezerhatszáz kistelepülés adósságát veszi át teljes egészében az állam

2012.12.14

Országszerte 1655 ötezer lakosúnál kisebb település adósságát veszi át teljes egészében az állam, húsz olyan hely van, amelynek hitelfelvételét esetenként vizsgálja meg a kormány - mondta el Navracsics Tibor zalaegerszegi sajtótájékoztatóján pénteken.

Zalaegerszegen temetik Szalai Annamáriát

2013.04.22

 A család kérésére a temetés nem sajtónyilvános.

Szalai Annamáriát Zalaegerszeg saját halottjának tekinti

2013.04.12

Szalai Annamária Zalaegerszegen született, és noha munkája Budapesthez kötötte, mindig szívesen látogatott haza, "igazi lokálpatriótaként mindenben igyekezett támogatni szeretett városát", amely saját halottjának tekinti - közölte Zalaegerszeg polgármestere.

Hétszeresére nőtt a vadászati ágazat nyeresége Zala megyében

2013.04.09

A folyamatosan növekvő vadkárok ellenére a 2012-2013-as vadászati idényben hétszeresére nőtt a vadászati ágazat nyeresége Zala megyében.

Több százmilliós támogatást nyertek Zalaegerszegi felsőoktatási intézmények

2013.04.04

A zalaegerszegi felsőoktatási intézmények és szakmai szervezetek gépészeti mechatronikai hálózati kutatásra és képzési együttműködésre 748 millió forint száz százalékos, kiemelt támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán.

Részben enyhítették az ítéletet a zalaegerszegi halálos gránátrobbanás ügyében

2013.03.29

Az elsőrendű vádlott ítéletét helybenhagyta, a másodrendűét enyhítette pénteken a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék a két évvel ezelőtti botfai, halálos kimenetelű gránátrobbanással összefüggő büntetőügyben.

Új óvoda építéséről is döntött Zalaegerszeg közgyűlése

2013.03.08

Új óvoda építéséről, egy a lakossági hulladék szállításával foglalkozó cég alapításáról és a városrehabilitáció folyatásáról is döntött Zalaegerszeg közgyűlése - mondta a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Felmentését kérte a zalaegerszegi tankerületi igazgató

2013.01.30

 Egészségügyi okokból kérte a felmentését Szeli Gábor, a zalaegerszegi tankerület igazgatója. Szeli Gábor ezt szerdán közölte az MTI megkeresésére.

Egy zalaegerszegi nőt öltek meg Nagykanizsán

2013.01.25

Az eddig ismert adatok szerint csütörtök délután egy lakatlan, Teleki utcai épület egyik lakásában ölték meg a 46 éves nőt.

Szombathelyi konferencia a nyugat-magyarországi járműipari központról: nagy a tét

2013.01.24

Egyelőre papíron létezik csak, és akadnak kérdőjelek.

Kést rántott egy egy diák egy zalaegerszegi középiskolában

2013.01.10

Garázdaság miatt indult eljárás két diák ellen, akik összeverekedtek egy zalaegerszegi középiskolában, a fiatalabb késsel is fenyegetőzött.

Kiosztották a Zalaegerszeg Innovációs Díjat

2013.01.04

 A gyógyszergyártó Pernix Pharma Kft., valamint a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Gartner Intertrans Hungária Kft. kapta az idén Zalaegerszeg Innovációs Díját, amelyet hagyományosan az önkormányzat újévi fogadása keretében adott át pénteken a város polgármestere.

Navracsics Tibor nyitotta meg a zalaegerszegi járási hivatalt, amit a szombathelyi püspök szentelt fel

2013.01.02

Bő fél évszázad legmélyebb és legátfogóbb reformja teljesedik ki Magyarországon a január elsejével újraindult járási rendszer kialakításával - jelentette ki Navracsics Tibor szerdán Zalaegerszegen, a zalaegerszegi járási hivatal megnyitóján.

Autóját hátrahagyva menekült el egy férfi Zalaegerszegen

2012.12.26

Gépkocsiját hátrahagyva menekült el a rendőrök elől szerdán Zalaegerszegen egy fiatal férfi - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kiemelt járműipari központ lett a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ

2012.12.20

A Zalaegerszeg-Szombathely-Szentgotthárd térségében a gépipar és elektronikai ipar fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedéseket prioritásként kezelik.

Klórgáz okozott riadalmat egy zalaegerszegi iskolában

2012.12.11

Harminc gyereket és hat felnőttet kellett kimenekíteni kedd reggel a zalaegerszegi Pais Dezső Általános Iskola uszodájából, miután klórgáz került a légtérbe, de senki nem sérült meg.