Hirdetés

A telihold hatása az életünkre, testünkre, egészségünkre. Mire figyeljünk holdtöltekor?

A telihold hatása az életünkre, testünkre, egészségünkre. Mire figyeljünk holdtöltekor?

2018.11.21. 20:13

Telihold idején a sebek jobban véreznek, hangulatunk ingerlékenyebb. Megszaporodnak az erőszakos, vagy szenvedélyektől túlfűtött események is. Vagy mégsem? Vegyük sorra.

Hirdetés

Hangulatunk ingadozóbb lehet telihold idején, továbbá megszaporodnak az erőszakos, vagy szenvedélyektől túlfűtött események is. Fényénél jól érezhető hatások érzékelhetők, az emberek, az állatok, és a növények életében is.

Telihold hatása a szervezetünkre
Holdtöltekor mindenki érzelmileg instabil, dekoncentrált és érzékenyebb lesz, de nem csak a lélek, a test is sérülékenyebbé válik.
Teliholdkor több gyermek születik. A sebek jobban véreznek, mint máskor és nehezebben gyógyulnak. Egyes gyógyszerek, fájdalomcsillapítók lassabban fejtik ki hatásukat. Immunrendszerünk gyengülhet, az emésztésünk lassulhat. Éppen ezért fogyókúrába ne telihold előtt vagy teliholdkor kezdjünk!

Telihold előtt megfigyelhető, hogy sokkal nyugtalanabbul alszunk, illetve holdtölte előtti napokban álmatlanság is gyötörhet bennünket. 
Feltételezik azt is, hogy a női ciklus menete is összefügg a Hold változásaival, a telihold "meghozza" vagy erősebbé teheti a menstruációs vérzést.

Egyes megfigyelések szerint teliholdkor rendőri beavatkozásokra is többször van szükség.
A telihold energiái meggondolatlanná, kapkodóvá tehetnek, érdemes kicsit elgondolkodni, mielőtt valami elhamarkodott dolgot tennénk.

Kétségtelen, hogy nem könnyű azt kimutatni, hogy egy műtét azért nem sikerült vagy egy baleset azért következett be, mert épp rossz volt a holdállás. De egyes tanulmányok szerint sokkal gyakoribbak a bűncselekmények, az erőszakos cselekedetek vagy a közlekedési balesetek.


Telihold kedvező hatása szervezetünkre
Kedvező hatása, hogy az e napon gyűjtött gyógynövények hatása erősebb.
Pénzhozó, vagy egyéb gyarapító varázslatokra a holdtöltét megelőző éjszaka a legalkalmasabb.
Ugyanakkor holdtölte idején érjük el testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsát. Bár ilyenkor meggondolatlanná is válunk, tehát nem érdemes komoly döntéseket hozni.

Erotikus vágyaink fokozódnak. Bár kétségtelen, hogy teliholdkor gyakoribbak a szakítások is, ezért igyekezzünk elkerülni a veszekedéseket.

Még néhány érdekesség
A telihold természetfeletti ereje úrrá lesz rajtunk. Ez a fázis az önmegvalósítás és az alkotás időszaka. Az alkotó folyamatokra pozitívan hat. Aki különösen érzékeny a Hold befolyására, pl. a Rák jegy szülöttei, vagy akinek Rák jegyben állt a Hold a születési képletében, vagy egyéb fontos helyen, azok az emberek súlyos álmatlanságban szenvedhetnek ezeken az éjszakákon.

A népi hagyomány szerint, jó védekezés ez ellen, ha ilyenkor kiteszünk egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a Hold energiájával feltöltött vízzel pedig meglocsolhatjuk a szobanövényeket.

A "holdkóros" emberek alva járnak. Ilyenkor számítani lehet az erőszakos cselekedetek és a balesetek számának fokozódásával is

Más tanulmányok szerint a kutatók a statisztikákat megvizsgálva sem találtak semmilyen összefüggést az emberi szervezet és a holdtölte, a Hold változásai között
Laikusként legfeljebb csak annyit tehetünk, hogy megfigyelhetjük, hogy a telihold saját szervezetünkre jótékony hatással van-e vagy sem és legfeljebb kihasználhatjuk annak jótékony hatását, ill. jobban odafigyelünk magunkra, ha úgy érezzük ártó hatással van ránk. 

.