Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Esterházy Péter: Bevezetés a szépirodalomba - Az enfarkába harapó posztmodern kelgyó

2004.07.08

Többen tartják még a Harmonia Cælestisen túl is Esterházy főművének. Az azonban bizonyos, hogy kevés olyan kortárs írónk van, akire ne lett volna, ne lenne hatással ez a tavaly újfent kiadott könyv. Ezeken túl az egyszerű halandó pedig akkor jár a legjobban, ha hagyja magát engedni.

Lamantin Jazz Fesztivál 2004

2004.06.21

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor. A közel egy héten át tartó események 22-én kedden indulnak. Íme a részletes program és egyéb háttérinformációk a fellépőkről és a kísérőrendezvényekről.

James Joyce-szobor Szombathelyen

2004.06.16

A Fő tér 40-es számú házának falából egy szemüveges, kalapos, sétabotos, íróforma ember bújik elő. James Joyce kultikus regényíró szeretnivaló szobrát stílusosan június 16-án leplezték le. Az ír nagykövettel profán módon a magyar sörökről is sikerült néhány szót váltanunk.

Elindult a ReJoyce 2004: De hol vannak a nézők?

2004.06.11

Rendkívül kellemes művészeti élményeket tudhat maga mögött az a félszáz ember, aki vette a fáradtságot, és csütörtök este ellátogatott a ReJoyce fesztivál nyitányára. Pikáns, hogy fesztivál kapcsán a sajtóban egymásnak üzengető értelmiségnek hűlt helye volt a BDF dísztermében.

A Kőszegi Várszínház 2004-es programja

2004.06.07

Vas megyében minden évben különös figyelem övezi a Kőszegi Várszínház produkcióit. Íme az idei nyári részletes program. Panasz nem lehet, tényleg.

.