Hirdetés

Hirdetés

Helyi politika

Wagner András és Horváth Vilmos az SZDSZ megyei listái élén

2006.09.12

Pikáns helyzetben vannak a megyei önkormányzati választás kapcsán a szabaddemokraták, hiszen egy olyan testületbe szeretnének bejutni, amit később meg szeretnének szüntetni. A helyzet persze ennél némileg bonyolultabb, ahogy ez egy keddi sajtótájékoztatóból is kitűnt. Mellékeljük a megyei listák névsorát is.

Közgyűlés a választási kampány jegyében

2006.09.07

E ciklus utolsó szombathelyi közgyűlése – nem nagy meglepetésre – erősen a választási kampány jegyében zajlott. Ennek megfelelően a képviselők hol hosszan elvitatkoztak egy látszólag jelentéktelen ügyről, hogy aztán percek alatt elfogadjanak olyan előterjesztéseket, melyek hosszú távon befolyásolják a város életét. A Pedagógia Intézet bezár, a képviselői tiszteletdíjak csökkennek, mozgásban a 86-os út. A város eladósodottsága viszont stabil. Ráadásul beékelődött egy kissé titokzatos rendkívüli sajtótájékoztató is.

Ipkovich György választási programja

2006.09.06

100 ezer forintos bébikötvényt, a gyerekeknek alanyi jogon járó angoltanulást, tovább szépülő belvárost és új ipari parkot ígér választási programjában Ipkovich György. A hét fő pont első pillantásra kétségkívül kreatívnak tűnik, persze tudjuk, az ördög mindig a részletekben van, melyekről viszont egyelőre kevés szó esett. Mindenesetre mi pedánsan jegyzeteltünk.

Meglepi: Prugberger Emil vezeti az MDF megyei listáját

2006.09.05

„Meglepetés!” címmel tartott ma sajtótájékoztatót az MDF. A cím annyiban valóban indokolt volt, hogy bejelentették: a párt megyei listáját Prugberger Emil vezeti. A fejlemény a sorok körött azt is jelenti, a Pro Savaria lehet a kapocs az MDF és a Fidesz között a szombathelyi polgármester személye körüli tárgyalásokon. Habár.

MDF-kampányiroda nyílott a belvárosban

2006.09.01

Kampányirodát nyit a szombathelyi Belsikátorban az MDF. Ennek apropóján egy sajtótájékoztató is zajlott, melyen Szabó Gábor elmondta: a város csődben van, egyedüli lehetőség a továbblépésre a külső források megszerzése, amihez komoly előkészítő munka kell. Illetve kellett volna.

.