Hirdetés

Hirdetés

Helyi politika

Elbontotta az SZDSZ a Fő téri Liberális Sátort

2006.09.21

Az országos erőszakhullám kiszélesedésének megelőzésére az SZDSZ bezárja a Liberális Sátort. Szombathelyen erőszak nem, de durva bekiabálások voltak. A párt úgy véli, ilyen körülmények között nem garantálható a munkatársak és az idelátogató szombathelyiek biztonsága.

Molnár Miklós Ipkovich György felelősségét firtatja

2006.09.19

Egy ma délutáni sajtótájékoztatón a Fidesz és az általa támogatott polgármesterjelölt, Molnár Miklós Ipkovich György felelősségét firtatta. Az ALON azt kérdezte, mennyi értelme van ilyen politikai körülmények között a kampánynak és az önkormányzati választásnak.

"Ezt elkúrtuk" - Botrányos Gyurcsány-beszéd az interneten (link)

2006.09.17

A Magyar Rádió honlapjára egy eredetinek tűnő hangfelvételt töltöttek fel, amelyben a kormányfő elismeri, végig hazudták a választások előtti másfél évet. A felvétel állítólag Balatonőszödön készült a május 26-i frakcióülésen.

Schmitt Pál az Art Caféban

2006.09.15

Izgalmaktól mentesen zajlott Schmitt Pál szombathelyi látogatása, amely – mint kiderült – Molnár Miklós kampányának volt szerves része. Kérdés persze, hogy mennyit hoz a konyhára a budapesti hátszél, mert hát a Fidesz továbbra is erőtlennek látszik. A párt – vagy csak az elnökhelyettes? - egyelőre annál a beismerésnél tart, hogy nem volt szerencsés a „Rosszabbul élünk, mint négy éve” plakát.

"Van alternatíva" - Molnár Miklós is programot hirdetett

2006.09.14

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatta be Molnár Miklós, a Fidesz, a KDNP és a Pro Savaria közös jelöltje a választási programját. A prioritások között szerepel a Szombathely-kártya, új ipari park, wellness-turisztikai fejlesztések, fesztiválok, zene, tánc. Molnár Miklós a város vagyongazdálkodását is újrastrukturálná.

Elhatárolódást vár a Fidesztől az MSZP

2006.09.20

Fontos lenne, hogy a Fidesz még a látszatát is elkerülje annak, hogy úgy tűnjön, „pszichikai bűnsegédként” áll a dolgok mögött – hangzott el ma egy szocialista sajtótájékoztatón. Nemény András szerint a miniszterelnök nem hibázott, a megoldás a helyzetre az önkormányzati választás lesz.

Fegyelmezett fórum polgármesterjelöltekkel és vállalkozókkal

2006.09.17

Fórumra hívták a helyi vállalkozói érdekképviseletek az öt polgármester-jelöltet, akik a gazdasági élet szereplői által előre összeállított kérdések alapján vázolták - a szó szoros értelmében -, mit is gondoltak a város gazdasági fejlődésének lehetséges útjairól. Túl nagy meglepetésben nem volt része a hallgatóságnak, ám legalább ilyenkor, kampányban, hallunk erről. Pozitívum: a szakemberek szerint felkészültebben érkeztek az aspiránsok, mint négy évvel ezelőtt.

A MIÉP a Gyurcsány-csomag ellen tüntetett Szombathelyen

2006.09.16

A MIÉP szombat délutáni tüntetésén a „Gyurcsány, takarodj!” rigmus volt a legnagyobb sláger. A párt helyi szervezete szűk száz embert tudott mozgósítani a belvárosi sétára és a Fő téri tüntetésre. Figyelemre méltó, hogy a jelenlevők 80 százaléka huszonéves volt. Képes beszámoló.

Orbán Viktor Szombathelyre látogat

2006.09.15

Szeptember 25-én Szombathelyre látogat Orbán Viktor – jelentette be ma este Molnár Miklós a Schmitt Pállal tartott kampányfórum után.

Markó Péter elköszönt a sajtótól

2006.09.13

Szerdán ebéddel összekötött kötetlen beszélgetés keretében köszönte meg a sajtó munkáját Markó Péter, a megyei közgyűlés hamarosan leköszönő elnöke.

.