Hirdetés

Hirdetés

képzőművészet

Drótangyalok a szélben

2014.07.18

Robin Wight azon művészek közé tartozik, akik az anyagi világban megvalósítják az álmok világát. Műveinek állandó témái a széllel és a pitypanggal küzdő angyalok. A légies, álomszerű szobrok rozsdamentes acéldrótokból készülnek. Minden szobor egyedi, a környezetéhez illesztett. Egy, a kertjében készített próbafotón megjelenő fényjelenség adta az ihletet az angyalokhoz – írja honlapján az angol művész.

Lebegő esernyők az utcák felett

2014.07.13

Láttad?

Az esernyőzést mindössze három évvel ezelőtt kezdték el a portugál Águeda városában, de ennyi idő is elég volt, hogy az ötlet világhírnévre tegyen szert. A város utcái fölé aggatott színes esernyők százai egy minden év júliusában tartott művészeti fesztivál részei. Az installáció nemcsak látványos, de hasznos is: kellemes árnyékot ad a perzselő déli napfényben. További képek >>>

Nyári éjszaka a Szombathelyi Képtárban: művészet és valóság

2014.07.06

Aktuális

Miközben a tévében a belga-argentin és a holland-Costa Rica-i megy, mi csirkeragut eszünk a képtár teraszán. Üzenjük, hogy nem egyedül.

Hallgatói diplomakiállítás nyílt a Szombathelyi Képtárban (képsorozattal)

2014.05.22

Aktuális

„Vége a romantikus művészfelfogásnak” – mondja a Művészeti Intézet igazgatója.

Mesélt a képeivel – Várnai Valériára emlékeztek a Vitalitas Galériában

2014.05.10

Aktuális

Gyere, nézd, megmutatom, mi van bennem, mit éreztem – erről szólnak az alkotásai, s emberként is ilyen volt a két éve elhunyt művész.

.