látnivalók

Négy vonzó látnivaló Burgenlandban

2009.06.23

Most olyan közeli kirándulóhelyeket mutatunk be, amelyek a gazdasági válság idején is elérhetőek, mivel karnyújtásnyira vannak a magyar határtól. Az oberwarti régió látnivalóiból négy olyan helyet ajánlunk, amely valamiért kevésbé ismertek nálunk: Bad Tatzmannsdorf, egy pralinémanufaktúra, a Stadt Schlaining-i vár és a Vas-hegyi kilátó. .

Zalakaros nyáron: az árnyas labirintus (fürdőteszt)

2009.06.21

Több világ küzd meg egymással Zalakaroson. Először is itt van a gyógyvízre építő melegvizes áztatás, aztán itt a hagyományos családi hancúr. Mellettük egyre nagyobb teret követel magának a nyugatról beszivárgott élmény-wellness vonal. Ha ez kellőképpen kaotikusnak hangzik, akkor közel járunk az igazsághoz. .

A nagy strand teszt: Nyugat-dunántúli fürdők összehasonlítása (2)

2009.05.18

Összeállításunk a kisebb fürdőknek csaptunk hírverést, most a társasággal, családdal csobbanóknak ajánlunk helyeket. Ezekre a fürdőkre a sok medence, számos vízi attrakció, pezsgő élet a jellemző. Ha vízibárban akar koktélozni, a régió leghosszabb fedett csúszdáin csúszna, gyermeke műugrana, és nem ijed meg egy kis nyári tömegtől, akkor kattintson.

Tatára kirándultunk - van vár, van tó, mi kell még?

2009.05.01

Tatáról nagyjából annyit tudtam korábban, hogy tó, vár, meg edzőtábor. Ez utóbbival nem ismerkedtünk meg közelebbről, de a várat bevettük, a tavat becserkésztük, ha lehet ilyet tenni egy tóval, meg ettünk sütit. Sokkal többet turistaként nem fogtunk Tatából, de egy délutáni kiránduláshoz ez is elég. Elvégre, kis jóindulattal, útba esik, ha az M1-esen megyünk.

Húsvét a folyónál: Tavasz a Rába mellett (fotóriport)

2009.04.12

Ha húsvét, akkor tavasz, ha tavasz, akkor jó idő, ha jó idő, akkor víz. Minél több, annál jobb. Nem tehetek róla, ha kisüt a nap, nekem a vízparton kell lennem. És egy folyó azért jó, mert hosszú a partja. Fényképek a tavaszi Rába folyóról Rábahídvégtől Ikervárig.

Kiskút ingyen szombathelyi gyógyvízzel

2008.11.27

A szombathelyi uszoda előtt csütörtök déltől prickál a víz. Ipkovich Györgyről kiderült, hogy „gyomorégős fajta”. Képes helyszíni.

Bivalyt láttunk, vöcsököt nem - avagy végre megjártuk a Kis-Balatont is

2008.09.29

A Kis-Balatonról sokat hallottunk már, előbb az iskolában, később meg a hazai természetfilmekből, de közelről még sosem láttuk. Pár napos balatoni tartózkodásunk befejeztével végre – úgy, ahogy – pótoltuk ezen elmaradásunkat.

Graz - Egy laza európai kultúrséta

2008.09.06

A második legnagyobb osztrák város vagonnyi kulturális látnivalóval bír, de különítményünknek valahogy nem fűlött a foga az erőltetett menethez. Ehelyett ahol voltunk, azt néztük meg alaposabban, meg sétáltunk és kávéztunk a belvárosban, amitől egész európainak éreztük magunkat. Tippek, tapasztalatok, a mai Grazról.

Bozsok - Újabb fényképes kőszeg-hegyaljai séta

2008.07.21

és után újabb falut mutatunk be az osztrák határhoz lapuló Kőszeg-Hegyaljáról. Bozsokban összességében sem semmi rendkívüli nincs, viszont az apró, karakteres összetevőktől mégiscsak egyedi íze van a településnek. .

Léka - Lovagvár a hegytetőn

2008.06.11

A várba 5 euróért juthatunk be, ezért a pénzért megkapjuk a magyar történelem egy darabkáját, néhány középkori legendát, egy kínzókamrát és a toronyból remek kilátást. A dombról lesétálva meg bedobhatunk egy snapszot.

Dél-Burgenland csábítása

2008.04.10

Osztrák turisztikai szakemberek kitartóan győzködik a szombathelyieket, hogy érdemes átmenni hozzájuk enni, inni.

Erőterek - Különleges útikönyv Bécsről

2007.11.06

Gondolták volna, hogy az osztrák főváros legnagyobb bevásárlóutcája, a Mariahilfer Straße különösen jó terepe a női energiák áramlásának.

Győr - Hétvégi csatangolás a szomszédban

2007.10.24

A közeli helyek snasszok. Egzotikus értékük nulla, odafelé izgalom helyett csak unalmat érzünk, hazaérve nem lehet eldicsekedni velük. Győr esetében még rájön minderre a szomszéd kertje iránti féltékenység. Pedig kellemes pár napig bolyongani a régi házak között, leülni folyópartra, kávézókba, melegvízbe. .

Kerékpárral a Fertő-tó körül - Három nap tapasztalatai

2007.08.13

Családi programnak sem utolsó felkerekedni és egy hosszú hétvégét rászánni a Fertő-tó körüli kerékpártúrára. Kihívás, de a végén jóleső érzéssel lehet konstatálni: körbekerekeztük Közép-Európa harmadik legnagyobb tavát. Két gyerekkel a „nyakunkban” mi is nekivágtunk, hogy lássuk, sógoréknál mitől működik jobban a kerékpáros turizmus.

Leteszteltük a Szent Márton-út horvátországi szakaszát

2007.07.15

Korábban már egy szombathelyi központú Szent Márton-útba, és most itt az újabb. Ezúttal a Horvátországba irányuló kétnapos útvonalat tesztelte le tudósítónk. A megállók elsősorban a vallási turistáknak szólnak, vagy annak, aki különlegeset keres. .

Horgásztavak Vas megyében (1): Vasvár, Püspökmolnári, Zsennye

2009.06.22

Ezzel a horgásztavakat bemutató sorozattal egy kis segítséget szeretnénk nyújtani elsősorban kezdő horgászoknak, illetve azoknak, akiknek e helyek még felfedezésre várnak. A felsorolás nem toplista, a választás véletlenszerű volt. E három helység egyébként nincs is messze egymástól. Azért egy napon csak egyikre látogassunk el, hiszen nincs garancia, hogy sikeresek is leszünk aznap…

Szombathely tényleg virágos - valamennyire (fotóriport)

2009.05.19

„Szombathely a legvirágosabb virágos város” – , mikor is a város kategóriájában megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt. Innen adódott a feladat: májusban, a virágok hónapjában majd jól lefotózzuk a győzelem okozóit. .

A nagy strand teszt: Nyugat-dunántúli fürdők összehasonlítása (1)

2009.05.13

A nyár közeledtével egyre időszerűbbé válik az örökzöld kérdés: hol találjuk meg a számunkra megfelelő fürdőt? A nyugati régió 16, általunk már tesztelt fürdőjét hasonlítjuk össze, hogy segítsünk a választásban. Összeállításunk első részében azoknak ajánlunk fürdőket, akik valami különlegesre, egyedire vágynak, legyen az romantikus fürdőzés, családi csobbanás vagy nosztalgia.

Bad Tatzmannsdorf: Burgenland Termálfürdő (fürdőteszt)

2009.04.28

Hiába vannak közel egymáshoz, Bad Tatzmannsdorf (Tarcsafürdő) nagyon más, mint Lutzmannsburg (Locsmánd). Legalábbis a fürdőjük. Míg az utóbbi a gyerekes családokra, a csúszdákra, a hangosabb élményekre koncertrál, addig a Bad Tatzmannsdorf-i Burgenland Termálfürdő a csend és a nyugalom szigete. .

Szombathely télen - és nyáron (fotóriport)

2009.02.23

Az idei telet is elég szépen megette a kutya. Fotósunknak egészen februárig kellett várnia, hogy egy valamirevaló havas Szombathelyt összevadásszon. De kedden délelőtt . A téli Szombathely apropóján – micsoda kreativitás - eszünkbe jut a nyári Szombathely is. suttyomban tettük fel anno.

Termál szezonnyitó Pannónia fürdőiben - Plusz képgaléria a szentgotthárdi fürdőről

2008.11.04

Az idei termálfürdő évadnyitó ünnepséget Szentgotthárdon tartották, melyen részt vett az ALON tudósítója is. Az eseményt kihasználtuk, hogy egy nagyot sétáljuk Nyugat-Magyarország legfiatalabb fürdőjében, ahol 92% a külföldi vendégek aránya, és ahol végre sikerült egy készítenünk.

Tovább nyomul Bükfürdő - Wellness és szaunaközpont épül (látványtervekkel)

2008.09.12

Az elkövetkezendő két évben közel 1,8 milliárd forintos fejlesztés valósul meg Vas megye talán legnépszerűbb turisztikai attrakciójában. Többek között pihenőtér, szaunavilág és reformétterem épül. A még mindig közösségi tulajdonban levő fürdő nem különösen titkolja, hogy a tehetősebb vendégeket célozza meg.

Pápa, a copfos város - nyári séta

2008.08.12

Szombathelyi szemmel nézve egyszerre van közel és messze Pápa, a hajdan szebb napokat látott, tipikus dunántúli városka. A fürdőjéről már korábban , most egy kiadós és őszinte nyári belvárosi sétára hívjuk olvasóinkat. A barokk-kedvelők előnyben, .

Cunami Sárváron - hullámmedencét avattak

2008.07.16

Ha nem is cunamit idéző de kellemesen tarajos hullámok csaptak fel ma Sárváron. Egy hullámmedencével bővült a sárvári fürdő. Megjósolható, sokak kedvence lesz az élményelemekben eddig sem szűkölködő wellnessközpont új létesítménye. Avatón jártunk.

Szőlő Jövésnek Könyve, Kőszeg 2008 - fotóriport

2008.04.25

Egyedülálló kulturális örökség birtokában van Kőszeg, és ez a Szőlő Jövésnek Könyve. Az 1740 óta üzemelő könyvbe minden év Szent György napján bevezetésre kerülnek az aznap hajnalban szedett kőszegi szőlőhajtások. Az eseményt az egész város megünnepli.

Indul a nagycenki kisvasút

2008.04.04

A múzeumvasút 2008. április 5-től október 12-ig szombaton, vasárnap és munkaszüneti napokon közlekedik menetrend szerint. A gőzmozdonyt utasok is vezethetik.

A szombathelyi mentőmúzeum

2007.11.03

A vasi megyeszékhelyen egyre több közgyűjtemény szól arról, miképp éltük a hétköznapjainkat valaha: például , hogy . Ezentúl pedig arról is tájékozódhatunk, hogyan hajdanában mentettek a mentők. Az ország második mentőmúzeumát tudhatja magáénak Szombathely.

A lékai strand: Olcsó, kulturált, árnyékos

2007.08.14

Kőszegi barátaink már régóta mondogatják, milyen jó kis strand van a határtól 9 kilométerre lévő ausztriai Lockenhaus (Léka) községben. Így aztán kipróbáltuk a helyet. Bizony, bizony, lassan a strandolás is olcsóbb Ausztriában.

Mesteri fürdője - Az aranyos fapados

2007.07.30

Nem kell messzire menni a kikapcsolódásért, ha már nem ugyanazokat az arcokat látom magam körül, az már nekem tökéletes, mondja párom, így az idén nyári hosszú hétvége programban megint a megyében választottunk bebarangolni és fürdőzni valót. Hegymászás a Ságon, lazítás Mesteriben.

Európa hatodik legjobbja a Sárvári Gyógyfürdő

2007.07.11

A minőségi díjat Magyarországon elsőként nyerte el a sárvári központ.

.