Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Felújított híd és új sétány Szombathelyen

2005.11.04

Pénteken átadták a forgalomnak a felújított Óperint utcai Perint-hidat. A hídhoz egy 400 méteres folyóparti sétány és kerékpárút tartozik, amely a hídtól a Magyar utcáig húzódik. Fényképes beszámolónk.

Az RTL Klub roma műsorvezetőt keres: Egy vasi fiatalember a siker kapujáig jutott

2005.11.01

Társadalmi létszámarányukhoz képest elenyésző számú roma bukkan fel a magyar tömegmédiában. A néző képernyő előtt tartását nem éppen a legcizelláltabb praktikákkal elképzelő RTL Klub – a Hégető Honorka Alapítvánnyal karöltve – most efelé tett egy lépést. Az ALON a válogatás részleteiről kérdezte a két szűrőn átjutott Horváth Pétert, megyénkbeli főiskolást.

Pornóapátiban átadták Magyarország első biofűtőművét

2005.10.28

Pornóapátiban átadták Magyarország első falusi biomassza fűtőművét. A környezetbarát technológia közel száz lakásban szolgáltatja a meleget és a meleg vizet.

Vigyázzunk az ásványvizekkel!

2005.10.26

Az elmúlt tíz évben hazánkban megkétszereződött az alkoholmentes italok iránti kereslet. Sok forgalmazó figyelmen kívül hagyja az ásványvizek elnevezésére, jelölésére vonatkozó szigorú szabályokat.

Terítették kártyáikat a Vas megyei szocialisták

2005.10.25

A Vas megyei szocialisták egy keddi sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a csapatot, amellyel nekivágnak az 2006-os választásoknak. Az immár hivatalos képviselőjelöltek rövid bemutatkozó-beszédet is tartottak. Ipkovich György szinte biztos, hogy ismét országgyűlési képviselő lesz.

Az észak-déli vasúti folyosóról a parlamentben

2005.11.03

Ipkovich György szombathelyi polgármester, országgyűlési képviselő a parlamentben arról a cseppet sem lényegtelen kérdésről faggatta Kóka Jánost, hogy a kormány mikor szándékozik fejleszteni a Vas megyét erősen érintő észak-déli vasúti folyosót. A válaszból leginkább az derül ki: a helyzet bonyolult.

Közgyűlés nem várt fordulatokkal

2005.10.28

Az októberi közgyűlés forgatókönyvét alaposan átírta az a kormányjavaslat, amely Győrt jelölte ki a térség versenyképességi pólusának, ami súlyos pénzekkel is jár. Azt a városvezetők is elismerik, hogy ez így nem jó, az ellenzék pedig egyenesen „Szombathely Mohácsa”-ként emlegeti a döntést. Hogy még keserűbb legyen a száj, a Huszárlaktanya ügyében is robbant a bomba.

Közösségi erőmű Vépen: Ismerik a széljárást

2005.10.27

Csütörtökön ünnepélyesen felavatták a Vép határában pörgő szélerőművet. Az tisztán látszik, hogy a Vas megyei település jó lóra tett, az viszont jóval kevésbé, hogy hosszú távon ki jár jól és rosszul. Az ALON a helyszínen próbált tájékozódni a prózai anyagiakról.

Fidesz: Példátlan törés Szombathely életében

2005.10.26

Szombathelyen továbbra is izzanak a politikai kedélyek a régiós szerepek leosztása körül. A helyi Fidesz szerda délután egy sajtótájékoztató és egy mini-demostráció keretében tiltakozott a kormány ama döntése ellen, hogy az Győrt nevezte meg a térség versenyképességi pólusának - ami titulussal 100 milliárd forint is jár. Szerintük Szombathelyt a történelem során talán még soha nem érte ekkora trauma. A várost vezető MSZP-SZDSZ koalíció sajtóközleményben reagált a fejleményekre.

Október 23. Szombathelyen

2005.10.23

Kellemes, napos időben emlékezett meg városunk az 1956-os forradalom és szabadságharc 49. évfordulójáról. Ahogy már megszokhattuk, a véleménykülönbségek ellenére csendesen, rendbontás és hangoskodás nélkül zajlott nálunk az ünnep. Képes beszámolónk.

.