Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Vécétörténelem Bécsben

2005.12.21

„Meleg víz – nyugodt hely“ címmel nyílt kiállítás az osztrák fővárosban. A júniusig nyitva tartó, némileg meghökkentő tematikájú tárlat a meleg víz, a bilik és a vécék történetét göngyölíti fel.

Új fegyver az ittas sofőrök kiszűrésére Ausztriában

2005.12.19

Tegnap óta a hagyományos alkoholszondánál lényegesen kisebb és gyorsabb készülékkel teszteli a bécsi rendőrség az autósokat. Eddig csaknem ötvenen akadtak fenn a rostán.

Milyen lesz a Fő tér? - Látványtervek

2005.12.17

Az önkormányzattól megkaptuk az átépítés alatt álló szombathelyi Fő tér látványterveit és az építéssel kapcsolatos háttér-információkat. A tervek szerint a munka 2006 márciusában kezdődik, az elkészült tér hivatalos átadása pedig ez év augusztus 20-án lesz.

Szombathelyi költségvetés 2006: Indul a banzáj!

2005.12.16

Szücs Gábor szocialista frakcióvezető pénteken váratlanul bejelentette, nem indul a jövő évi önkormányzati választásokon. Mondandójából az derült ki, nála betelt a pohár. Szombathely közéletét figyelemmel követők megszokhatták, hogy a téli hónapok költségvetési vitái alatt pattanásig feszülnek az idegek. Talán nem véletlenül.

Két Vas megyei is a Világ Igazai között - részletes

2005.12.14

Egy izraeli kormányoldal arról számol be, a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet újabb 13 magyar embernek, közülük tízüknek posztumusz ítélte oda a Világ Igaza kitüntetést. Közülük két Vas megyei is van: a szombathelyi Dr. Prugberger József és a kőszegi Őri Wachter István. December 14-én szerdán nagyszabású ünnepség keretében adták át a díjakat.

TISZK - Térségi Integrált Szakképző Központ

2005.12.20

Bevalljuk, még nem mindent értünk, de egy keddi sajtótájékoztató nyomán valamennyire pontosabb képünk van a most formálódó szombathelyi TISZK leendő működéséről: Az 1500 négyzetméteres, négyszintes épületben két átfogó szakmacsoportban folyik majd az oktatás. Nyolc Vas megyei középiskola érintett.

Forraltbor-verseny, avagy nincs csúnya Fő tér, csak még nem ittál eleget

2005.12.18

Fenébe a vészmadarakkal és a panaszládákkal, nincs szebb a világon, mint a szétbombázott szombathelyi Fő tér, főleg ha a helyszínen társaságban beszlopálunk néhány liter forralt bort. Amire emlékszünk, azt elregéljük, a többit meg elmondják a fényképek.

Közös MSZP-SZDSZ jelöltek lesznek Szombathelyen

2005.12.17

A szocialista és a liberális párt hivatalosan is bejelentette, a 2006-os országgyűlési választásokon Szombathely mindkét körzetében közös jelölteket állít, és a kampány is közös lesz.

Új turisztikai kiadványok Szombathelyről

2005.12.15

Két minőségi magyar-osztrák turisztikai kiadvány látott napvilágot, amelyek szűkebb pátriánkat igyekeznek vonzóvá tenni a könyöklős, de sok lehetőséget tartogató idegenforgalmi piacon.

A fejlesztési pólus szavazás a Fidesz szemszögéből

2005.12.14

A reggel zajlott fő témája a keddi parlamenti szavazás volt, és szintén a fejlesztési pólusok kérdését járta körül a néhány órával későbbi megyeházi sajtótájékoztató, melyet Sági József és Markó Péter tartottak, igaz, nagyon más hangsúlyokkal. Itt megtudtuk, Kiss Péter kancelláriaminiszter és Szabó Lajos Vas megyei szocialista képviselő voksával Győrt támogatta. Valószínűleg a rendőrség is Győr központú lesz.

.