Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Továbbra sem tiszta a kép versenyképességi pólus ügyben

2005.11.18

Az biztosnak látszik, hogy a régió versenyképességi pólusa Győr lesz, és az is, hogy az országgyűlés elé kerülő javaslat változni fog. Hogy azonban ez a gyakorlatban mit is jelent majd, az egyelőre talány. A témában pénteken sajtótájékoztató volt a szombathelyi városházán.

Online költségvetés 2006

2005.11.16

A pénzügyminisztérium megbízásából készített Költségvetés 2006 oldalon az egyszerű földi internetezőknek is joguk van belebuzerálnia a jövő évi költségvetésbe. A részletekbe - jellemzően - játszásiból sem engedik beleütni az orrunk - pedig ötletünk lenne sok.

A szocialisták is értékelték a soproni találkozót

2005.11.14

Egy olyan elképzelés körvonalazódik, amely a régiót egy északi és egy déli fejlesztési övezetté bontaná - hallottuk a szombathelyi szocialisták hétfői sajtótájékoztatóján, ahol egyben – ahogy várható volt – beszóltak a helyi Fidesznek is. A feljesztési pólus-saga folytatódik.

Mennyit keresnek a képviselőink?

2005.11.10

Az Országgyűlés honlapján közétették a mostani ciklusban kifizetett képviselői költségtérítések személyre lebontott, összesített táblázatát. Mi pedig gyorsan kigyűjtöttük, mennyit tesznek zsebre a Vas megyei honatyák. Évi több millió forint extráról van szó, példás konszenzussal.

Győr 100 milliót kap, de mégis 100 milliárdot?

2005.11.08

Hankó Faragó Miklós a Fidesztől meg is érkezett a válasz. Szerintük a Győrnek mint fejlesztési pólusnak juttatandó 100 milliárd valójában annyi - és nem 100 millió.

A Szent Márton úti temető: Porladó kövek árnyékában

2005.11.17

Tudta kedves olvasó, hogy a szombathelyi Szent Márton úti temető Európa egyik legrégebbi üzemelő sírkertje? Hivatalosan 1962. óta nem temetnek ide senkit, így aztán hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről a különleges hangulatú iparművészeti és kulturális múzeumról, amely lakóival együtt elporlad, ha nem kezdünk vele valami okosat. .

Szombathelyen megnyílott a Media Markt

2005.11.15

A fogyasztó társadalom újabb szentélye nyitotta meg kapuit a megyeszékhelyen. Európa legnagyobb műszaki áruházláncának szombathelyi tagozata nemcsak a kiskereskedőknek okoz majd álmatlan éjszakákat, de gyaníthatón megcsapolja a nagyobbak bevételét is. A nyitási hisztéria elmaradt, de embertömegekben nem volt hiány a pultok között. Helyszíni képes beszámolónk.

Fidesz: Ipkovich behódolt Győrnek

2005.11.11

A régió szocialista polgármesterek találkozóján csütörtökön a nagy emberek eldöntötték, mi legyen – vélte egy pénteki rendkívüli sajtótájékoztatón a helyi ellenzék, mely szerint „Ipkovich György elárulta saját városát”. Ezzel felbomlott a múlt héten a kérdés megítélése körül kialakult Vas megyei politikai egységfront.

Szombathely a magasból

2005.11.09

A megye településeit madártávlatból bemutató sorozatunk a megyeszékhelyhez érkezett. Mindannyiunk számára ismerős tájak és épületek ismeretlen szemszögből, avagy ?

Árnyékra vetődött a politika és a sajtó

2005.11.04

A címben szereplő kijelentést nem Hankó Faragó Miklós, hanem mi tettük magunk között, miután a politikus sajtótájékoztatóján kiderült: A kormányhatározatban megnevetett fejlesztési pólusok – így Győr is - nem 100 milliárd, „csak” 100 millió forintot kapnak. Kérdés persze így is akad bőven.

.