Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Csillagokban a felvételi ponthatárok: BDF-szélsőségek

2005.07.27

A váratlan eseményektől és botrányoktól sem mentes idei érettségi a végére is tartogatott meglepetést. A kedd éjjel nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárok alapján ugyanis azt lehet megállapítani, hogy az államilag finanszírorott népszerűbb szakokra a kitűnő érettségi is kevésnek bizonyult. A Berzsenyi Főiskolára jelentkezettek számára csak szelektíven jelentkezik a probléma.

Savaria Karnevál: Ókori színház és középkori tűzijáték

2005.07.26

Egyre több részlet lát napvilágot az augusztus végén zajló Savaria Karnevál programjaival kapcsolatban. Idén először középkori tűzijátékot is láthatunk, a Karneválszínház pedig A Bögre című egyfelvonásos Plautus-komédiát állítja színre hat napon keresztül az Egyházmegyei Kollégium udvarán. Íme a történet, szereposztás, előadások időpontjai, jegyárak.

Presszóztunk a fogyasztóvédelmisekkel

2005.07.22

Csütörtökön több Vas megyei helyszínen is lecsapott a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. Egyik szombathelyi presszóba az ALON is elkísérte az ellenőröket. Konyak- és fagyimérés, vakuzás, visszaöntés.

2006-os egyéni országgyűlési képviselőjelöltek Vas megyében

2005.07.19

A Magyar Hírlap számba vette a két nagy párt várható országgyűlési képviselőjelöltjeit az egyéni körzetekben. Ebből az derül ki, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP átrendezi a sorait Vas megyében. Persze messze van a jövő tavasz, de tűnődni mindenestre már most el lehet ezen-azon.

Csatafutás és Irigy Hónaljmirigy Szentgotthárdon

2005.07.19

Úgy látszik, július Vas megyében a futások hónapja. A minap adtunk hírt a készülő szombathelyi maratoniról, s íme, itt az újabb lehetőség. Július 30-án Szentgotthárdi Csata Emlékfutás zajlik, Vujity Tvritko-dekikálással és Irigy Hónaljmirigy-koncerttel.

Parlamenti lépések a habzó Rába miatt

2005.07.26

A parlament környezetvédelmi bizottsága az Európai Unió szakbizottságához fordulhat, ha Ausztria nem számolja föl a Rába szennyezését. A bizottság elnöke azt sem tartja kizártnak, hogy az évek óta húzódó ügy miatt tüntetők lezárják a két ország közti határt.

Uránia Divatnapok: Mérsékelt izgalmak

2005.07.24

Mi sem lehetünk tökéletesek. A divatbemutató például nem a mi műfajunk, s úgy tűnik, ez még így marad egy darabig. Szombat este a Belső Uránia udvarban jártunk ruha-, bugyi- és modellnézőben. Képes beszámolónk a történtekről.

Új világdivat: Ingyenes internetes cserebere

2005.07.21

A fogyasztói társadalom és az internet közös vívmányaként új divat hódít a világon. Internetes levelezőlistákon hatalmas népszerűségre tett szert az otthon feleslegessé vált tárgyak elajándékozása. A megunt könyvek, játékok, bútorok mellett számítógépek és autók is felbukkannak a kínálatban. Csak a Yahoo-n 1,5 millióan adnak-kapnak, és a kezdeményezésnek már magyar csoportja is van. Amibe kíváncsiságból mi is beléptünk.

Átlagkeresetek Magyarországon

2005.07.19

A KSH ma megjelent tájékoztatója szerint jelenleg 157 ezer forint az átlag bruttó átkereset Magyarországon, ami valójában 102 ezret jelent nettóban. A legjobban a pénzügyi intézményekben dolgozók keresnek, ott több mint 340 ezer az átlagfizetés. Szemezgettünk kicsit.

A 15. Elvira Maratoni előtt: Beszélgetés a névadóval

2005.07.17

A hét végén, június 24-én jubileumi Elvira Maratoni futófesztivál Szombathelyen. Kedvcsinálóként a rendezvény legendás névadójával, Söjtöry Elvirával beszélgettünk futásról, tömegsport-finanszírozásáról, mutogatós bácsikról és egyéb izgalmakról.

.