Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

A Fő téri beruházás elindul, a város egyelőre nem

2005.09.30

Szombathely szeptemberi közgyűlésén a legnagyobb hullámokat a módosított költségvetés és a Fő tér rekonstrukciója vetette. Mint ismeretes, mindkét tervezet zöld utat kapott, ugyanakkor a felek nagyon eltérően vélekednek a város jelenéről és jövőjéről. A szocialisták elégedettek, a jobboldal „tragikus helyzet"-ről beszél. A pártok pénteken értékelték a közgyűlés döntéseit, illetve az ott elhangzottakat.

Naponta két-három autót loptak

2005.09.28

Titkosszolgálati eszközöket is bevetettek a szombathelyi rendőrök, hogy rájöjjenek, miből telik néhány helyi fiatalnak a nagylábon élésre. Mint kiderült, egy különösen profi módon szervezett gépkocsitolvaj-banda állt a háttérben, akik közel félmilliárd (!) forint értékben kötöttek el autókat. A rendőrök megtalálták a júliusi ikervári gyilkosság elkövetőjét is.

Képek és életképek a Kőszegi szüretről

2005.09.26

Az időjárásra nem lehetett panasz a hétvégén a Kőszegi szüreten. A háromnapos rendezvényből az ALON szombatot választotta. .

Politikai ügy lett a Fő tér felújítása

2005.09.23

Ahogy várható volt, politikai pengeváltás kezd kibontakozni az elhúzódó Fő téri építkezés körül. A Fidesz amiatt aggódik, hogy a beruházást finanszírozandó cégein keresztül újból jelentős hitelfelvételre és további eladósodásra készül a város. A szocialisták szerint csak botránykeltés folyik, az igazi válasz amúgy majd a megszépült Fő tér lesz.

Plázának látszó tárgy: Célegyenesben a szombathelyi Family Center

2005.09.22

Nem újabb pláza épül Szombathelyen, hanem családias jellegű, áttekinthető, emberi léptékű kereskedelmi-szolgáltatói központ. Legalábbis az imázs szerint. A valóság azonban határeset. Budapesten már megnyílott az első Family Center, Szombathelyen pedig novemberben, a Praktiker mellett adják át a város új bevásárlóközpontját. Megnéztük mindkettőt.

Ismét interneten a Savaria Fórum

2005.09.29

Meglepően gusztusosra és átgondoltra sikeredett a Savaria Fórum online kiadása. Más kérdés, hogy racionális-e a városnak ennyi különálló portált üzemeltetnie, no meg egyáltalán, hányadán is állunk ezzel a sok vihart megért városi hetilappal.

Opera 8.5 - Ért a szóból!

2005.09.27

A kiújuló böngészőháborúba az Internet Explorer és a Mozilla mellé újabb versenyző is bejelentkezett. Az eddig leszakadt, ám stabil harmadik helyen tanyázó Opera most támadásba lendül, azzal a nem titkolt céllal, hogy a piacvezető IE mögé zárkózzon fel. Az immár ingyenes program legizgalmasabb tulajdonsága, hogy hanggal is vezérelhető! Leteszteltük.

Kórházak rangsora - Szavazzon a Vas megyeiekről!

2005.09.24

Az adatvédelmi biztos által halálra ítélt Hálapénz.hu-nak annyi hozadéka mégis volt, hogy kiengedte a szellemet a palackból. Hogy tudniillik végre nyilvánosan és őszintén beszéljünk arról, mi is folyik a magyar egészségügyben. Most egy újabb, még komolyabb tabudöntögető weboldal indult, ahol kórházanként szavazhatunk arról, mennyire vagyunk elégedettek az ott folyó különböző szolgáltatásokkal. A Markusovszky kórház nem áll rosszul, a körmendi viszont egyelőre nem hozza a várakozásokat.

Mellékesen történt - Autómentes nap 2005

2005.09.23

Lezajlott ez is, elégedetten dörzsölhetik a szervezők a kezeiket. Rendbontásból ennyi bőven elég, gondolhatják, még meg találnak haragudni az autósok. Helyette van almaosztás a bicikliseknek, városjáró barangolás, görkoris akrobatika és még sok más egyéb. A leghatékonyabb autósbosszantónak így marad a Szelestey utcai csatornázás.

Új megyei honlap indult

2005.09.21

A Vas Megyei Önkormányzat egyesítve ifjúsági szakemberi erőit a Logo Ifjúsági szolgálattal és a webfejlesztőkkel, létrehoztak egy mindőjük „profiljába” vágó honlapot. A gyermek és ifjúsági korosztály érdeklődési területeit törekszenek lefedni, állítólagos gyakori frissítésekkel és folyamatos tartalomfeltöltéssel. Az ALON-nak komoly kétségei vannak a működőképességet illetően, ezért kommentál.

.