Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Mi változik január 1-től?

2005.12.31

Drágul a pezsgő és az autópálya, de olcsóbb lesz a bor, nő a minimálbér és csökken az áfa. Átalakul a családtámogatás és indul a nyugdíjreform. Az újszülöttek startszámlát, a határon túli magyarok nemzeti vízumot kapnak. Avagy mi változik 2006-tól?

Komolyodik a tél

2005.12.30

A téli hóhelyzet fokozódik. Zalalövő és Körmend között lezárták az utat. A rendőrség operatív törzset hozott létre a várható zord idő miatt. Az Őrségben a legkritikusabb a helyzet.

Leteszteltük: IntTalk, az ingyenes magyar internet-telefon

2005.12.26

Minden magánember számára ingyenesen letölthető és szabadon használható a magyar fejlesztők által összehozott új internetes telefon, az IntTalk bétaverziója. Az ALON letesztelte a programot, ami működik, előnyei is vannak, de a hanyatt eséstől nagyon messze vagyunk.

A Fidesz a Drazsé Szemek különszámáról

2005.12.22

Az év feltehetően utolsó Fidesz-sajtótájékoztatóján elhangzott, a párt jogi lépéseket tesz a Drazsé Szemek legutóbbi, ingyenesen terjesztett különszáma miatt, amely Hende Csabát igyekszik lejáratni. A negatív kampány témája mellett egy rövid évértékelőre is sor került.

TISZK - Térségi Integrált Szakképző Központ

2005.12.20

Bevalljuk, még nem mindent értünk, de egy keddi sajtótájékoztató nyomán valamennyire pontosabb képünk van a most formálódó szombathelyi TISZK leendő működéséről: Az 1500 négyzetméteres, négyszintes épületben két átfogó szakmacsoportban folyik majd az oktatás. Nyolc Vas megyei középiskola érintett.

A legnépszerűbb letölthető játékok és segédprogramok - linkekkel!

2005.12.31

Az Origo.hu égisze alatt működő Szoftverbázis közzétette 2005 legnépszerűbb segédprogramjait és játékait. A listákat a letöltések száma alapján állították össze.

Holdnaptár - 2006 január

2005.12.29

Mi már előre nézünk. Íme az ALON januári holdnaptárja, amely megmutatja, melyik napokon milyen hatással van ránk ez a közeli, mégis titokzatos égitest, mikor milyen tevékenységet célszerű vagy éppen nem szabad végezni. A naptár segítségével megtudhatjuk, mikor lehet leányt vagy fiút nemzeni.

Kormánydöntés: Megszülettek a 2006-os autópályadíjak

2005.12.22

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter aláírta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2006. évi autópálya úthasználati díjakról szóló rendeletét. Az autópálya matricák ára 2006. január 1-től kb. 5 százalékkal emelkedik, amelyet a gyorsforgalmi úthálózat ez évi 14 százalékos bővülése indokol.

Vécétörténelem Bécsben

2005.12.21

„Meleg víz – nyugodt hely“ címmel nyílt kiállítás az osztrák fővárosban. A júniusig nyitva tartó, némileg meghökkentő tematikájú tárlat a meleg víz, a bilik és a vécék történetét göngyölíti fel.

Új fegyver az ittas sofőrök kiszűrésére Ausztriában

2005.12.19

Tegnap óta a hagyományos alkoholszondánál lényegesen kisebb és gyorsabb készülékkel teszteli a bécsi rendőrség az autósokat. Eddig csaknem ötvenen akadtak fenn a rostán.

.