Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

General Harmony Singers: Ha zene, mi elénekeljük

2006.06.02

Izgalmas zenei utazáson vehetett részt az, aki ellátogatott a Bartók Terembe a 15. születésnapját ünneplő szombathelyi General Harmony Singers jubileumi koncertjére. A nagy klasszikusoktól a népzenéken át a popig mindenből kaptunk egy kis ízelítőt, a koncert és az évforduló kapcsán pedig interjút kértünk a külföldön is népszerű zenekartól, amellyel néha mintha nem tudna mit kezdeni a város.

Béla a Disznó jól érzi magát, de többre vágyik

2006.05.22

Ahogy arról , néhány héttel ezelőtt egy furcsa nevű zenekar, a Béla a Disznó (BAD) nyerte a sárvári zenei tehetségkutató versenyt. Akkor megígértünk egy interjút az érintettekkel, amit most ezennel prezentálunk. Ebből sok minden kiderül, főleg az, hogy tele vagyunk eredeti tehetségekkel, csak valahol mindig elakad a dolog. Illetve reméljük: nem mindig. Beszélgetés Pándics Andrással, a BAD egyik frontemberével.

Kenneth Silvermann: Houdini

2006.05.13

Egy lenyűgözően színes, aprólékos korrajz a Mesterről, aki önreklámjában így szerepel: ” „A bibliai idők óta az egyik legnagyobb varázslói teljesítmény”. Rengeteget tanultam a századelő Amerikájáról.

Hatás alatt - Diáknapi koncertvizit

2006.05.04

Az eddig megszokott helyen forrásközpont épül, így ez alkalommal a Haladás Sportcsarnok fogadta a meghívott zenekarokat. Kilátogatva oda, semmi sem lepett meg igazán, ám a dolgok élvezeti értéke így is csorbítatlan maradt. Neo és Anima Soud System, pisilés 50 forint, a bejáratnál a vicces kedvűek Dolák-Saly Róbertet látnak bennem.

Sárvári tehetségkutató fesztivál - Amikor igazi a színpad

2006.04.30

Ez főleg azért nem a Megasztár, mert ez valódi – villan át a zsűrivé avanzsálódott tudósító fejében többször is a gondolat a tucatnyi zenekar produkciója közben. Az első Sárvári Tehetségkutató Könnyűzenei Fesztivál az egyik legígéretesebb régióbeli kulturális kezdeményezés, amelynek nemcsak a közönség és a zenekarok a nyertesei, de városmarketing szempontjából sem utolsó. Avagy Béla a disznó és társaik akcióban. .

NAVA: Különleges audiovizuális szolgáltatás indult a megyei könyvtárban

2006.05.26

A Berzsenyi Dániel Könyvtár – Vas megyéből elsőnek - csatlakozott a NAVA-pontok hálózatához, így az olvasók és látogatók számára hozzáférhető a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) adatbázisa.

Horváth János képei a Vitalitas Galériában

2006.05.20

Salamon Nándor, a Képtár korábbi igazgatója nyitotta meg Horváth János tárlatát a Vitalitas Galériában. A főiskola egykori tanszékvezetője - aki gyakorlatilag végigtanította Vas megye képzőművészeinek javát - joviálisan és bölcs nyugalommal hallgatta a méltatásokat, miközben szeme huncutul csillogott. Mi pedig szentségtörő módon azt is megtudakoltuk, mennyibe kerül egy kép.

Mattafix is lesz a soproni VOLT Fesztiválon

2006.05.10

A VOLT Fesztivál nyitónapján még egy nemzetközi sztárcsapattal találkozhat a Sopronba látogató közönség. A Djuice-Nokia Aréna színpadán éjfél után lép színpadra a „Big City Life” című dalával Európa szerte befutott Mattafix.

Szegedi Ifjúsági Napok: Programelőzetes nemzetközi sztárokkal

2006.05.04

Minden idők legváltozatosabb nemzetközi zenei felhozatalával várja látogatói augusztus 23-24-25-26-án a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN).

Enyedi Zsuzsanna a Művészetek Házában, Torjay Valter Budapesten

2006.04.29

Szellemi időutazással kezdődött Enyedi Zsuzsanna képzőművész első önálló kiállításának megnyitója csütörtökön a Művészetek Házának pincegalériájában, ahol a tárlatot Stefanovits Péter grafikusművész nyitotta meg. Közben Torjay Valter szombathelyi festőnek a budapesti Józsefvárosi Kulturális Központban nyílt kiállítása.

.