Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Hét napnyi életsűrítmény - Mit kínál idén a Sziget Fesztivál?

2006.08.04

Ember tervez, Isten meg csapol nekünk egy-egy sört! – tartja a mondás. Mi meg a habzó nedűt tartjuk balról, a jó matekos és kissé zabos barátnét jobbról, körbe meg a szanaszét lévő társaságot a padlózat. Fentebb a zenekar is újra feltalálja magát, legyen az – túl a magyar éleliten – a Franz Ferdinand, a Sissor Sisters, a Radiohead, Iggy Popék vagy akár a Placebo stb. Beérkezetten konstatálhatjuk hát, hogy laza hanyagsággal vannak jól kiosztva a szerepek. Az ALON ez évi szubjektív-szelektív Sziget-beharangozója.

Bluesboom Sárváron - Sok zenekar, kevés néző

2006.07.31

A blues vasi rajongói sem maradnak a fesztivál nélkül. A hétvégén tartották az első Bluesfesztivált Sárváron, amelynek jellegzetessége, hogy kizárólag vasi zenekarokat hívtak meg. Mi azon kevesek közé tartozunk, akik ott jártak a Kossuth Művelődési Ház udvarán. Valaki említette, bluesboomot terveztek, ami a fellépő zenekarok létszámában meg is mutatkozott, a közönség érdeklődésben viszont kevésbé.

A zenehallgató népért - Online zenei portálok 1.

2006.07.23

Pop- és rockdalokból életvezetési tanácsokat leszűrni bohó, de élvezetes vállalkozás. Különösen így nyáridőben mi sem áll közelebb hozzánk! Koffeintől és a kánikulától pállott aggyal megbogarásztuk a könnyűzene hazai netes bugyrait, hogy zavarba ejtő választékkal találkozzunk a nyolcvanas évek Ifjúsági Magazinjaitól kezdve a sms-mulatósokon át az új hullámig. Íme első felvonás!

Savaria Karnevál 2006: Színház, felvonulás, helyszínek

2006.07.16

A korábbi évekhez képest eddig meglehetősen nagy volt a titkolódzás a Savaria Karnevál ügyében, ám most végre elindult az információözön. Ezek szerint a Ferences-kert idénre elkészül, de annyira mégsem, hogy fogadni tudja a Karneválszínházat, amely négy pikáns középkori bohózattal és Dobó Katával rukkol elő. Ismét itt lesz a Boban Markovics Orchestra, és lesz tüzes játék is. Időpontok, helyszínek, jegyárak.

Képtörténetek az Irokéz Galériában

2006.07.12

Tudta ön, hogy Szombathelyen van az ország talán legizgalmasabb kortárs képzőművészeti galériája? Kedd este Csáki László kiállításának megnyitóján voltunk az Irokéz Galériában.

Szabadfogású fiatal alkotók képtára - Zsűrizés az Irokéz Galériában

2006.08.03

Közel 300 alkotás érkezett az Írokéz Kft. és az Irokéz Galéria pályázatára a megyéből. A három iskolai szint képviseltette magát e képzőművészeti megmérettetésen. Akadt itt a festészet terén a csendélettől az absztraktabb képen át a vizionárius pszicho-megfejtésekig szinte minden. Aztán még drótpók, életszagú fotók, cifra szövésű ceruzarajzok, a tökélyt utánzó számítógépes grafikák, ötletzuhatagos montázsok stb.

Magyar turisztikai emlékek Ausztriában

2006.07.24

Tudta ön, hogy Parndorf több mint egy outlet center, hogy a bécsi Stephansdom és a jáki templom mesterei talán ugyanazok voltak, vagy hogy Bernstein várának köze van Az angol beteg című filmhez. A Magyar emlékek turisztikai értékei Ausztriában című könyv több mint hasznos az idegenforgalmi szakembereknek, és több mint érdekes a határon túlra szorult magyar kultúra szerelmeseinek. A dolog szépséghibája, hogy a kötet nem kerül kereskedelmi forgalomba. Vigaszként idézünk kicsit.

Olvasni monitorfénynél - Online irodalmi portálok

2006.07.19

Hogy a gazdaságkorban miként viszonyul a Gutenberg-galaxis csimborasszója az Irodalom virtuális teréhez? Azaz milyennek mutatja magát az internettől neki rendelt főbb fórumain? Mert nyáron valahogy több időnk van ilyenre, s mert nemcsak a vízparton jó olvasni, az ALON feltérképezett néhány hazai irodalmi portált.

Érdekes épületeket keresnek megnyitásra

2006.07.15

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal az egész országban keresi azokat az érdekes épületeket, amelyeknek látogatása korlátozott, és melyeknek tulajdonosai, működtetői szívesen megnyitnák a nagyközönségnek egy hétvége erejéig. Tekintettel az 56-os forradalomra, idén főként a szocreál vonatkozásokat szeretnék kidomborítani. Vas megyéből és Szombathelyről is várják az ötleteket.

Tágulj világ! - VOLT Fesztivál 2006

2006.07.09

Idén is belevetettük magunkat a soproni VOLT Fesztivál forgatagába, hogy telelakjuk magunkat mindazzal, amit egy ilyen fesztivál csak kínálhat. Négy nap képes krónikája zenékről, a pottyantós vécék mellékhatásairól, nagyapák pornójáról és Gyurcsány Ferenc kissé komikus felbukkanásáról. .

.