Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Bill Haley’s Comets: Megállt az idő

2004.03.14

Felemelő és zavarba ejtő élményben részesültek mindazok, akik szombat este kilátogattak Oladra, az élő rockmúzeum, a Comets koncertjére. A hetvenen felüli zenészek produkciója arra is rádöbbenthette a nagyérdeműt, hogy a rock and roll sokkal inkább megváltoztatta a világot, mintsem gondolnánk: Megajándékozta az emberiséget az örök ifjúság elixírjével.

Balaton Oladon: A szépemlékű nyolcvanasok

2004.02.29

Méhes Marietta, Nils Holgerson, Víg Mihály. Melyik a kakukktojás? Egyik sem, ha az OMK-ban a 80-as éveket idéző bulit tarttatik. Avagy a rock and roll az nem egy tánc.

Oladi tavasz a zene jegyében

2004.02.25

A Kispál és a Borz, a Heaven Street Seven, a Hiperkarma, Hajós András és csapata, az Emil Rulez, valamint mindenféle underground-, rock and roll- és DJ-legendák érkeznek 2004 szép tavaszán az Oladi Művelődési Központba. Aztán ne tessék mondani, hogy nem szóltunk!

ALON-könyvajánló - Paul Auster: Timbuktu

2004.01.24

Kutyás történet írni roppant veszélyes vállalkozás, cudarul bele lehet futni valami százszor megírt közhelyszerű példázatba. A Timbuktu kutyás történet, de Paul Auster magabiztosan kikerüli a buktatókat, hogy egy fájdalmasan gyönyörű regénnyel ajándékozzon meg minket, csak úgy csuklóból.

Eszter, ne punnyadjál!

2004.01.19

Konszolidált anarchia, a stílbe illő nyúlfarknyi számok, a hozzájuk mért játszási idő, a reggae átvezetés az együttesek között. Avagy esélykiegyenlítés a rasszizmus ellenében.

.