Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Varga Ferenc művei az Irokéz Galériában

2007.05.19

Az utóbbi idők talán legsúlyosabb kiállításába futottunk bele a péntek este a szombathelyi Irokéz Galériában. Varga Ferenc szobrászművész alkotásai és gondolatai keményen betalálnak, még a „technokultúra és a tömegmédia korában” is. Sőt akkor igazán.

Kispál és a Borz és Peet az OMK-ban

2007.05.05

Vannak állandó dolgok. Isten tudja, hányadszor zarándokoltunk ki Oladra a Kispál és a Borz kedvéért, és csak Isten tudja, hogy hányszor tesszük még ezt. Szép lassan megöregszünk a zenekarral, amely immár két évtizede kedvence az elvarázsolt gimnazista lányoknak. .

Képzőművészeti szupermarket Bécsben

2007.05.01

Megnyílt Ausztria első műalkotás-szupermarketje Bécsben. A polcokon kortárs képzőművészek festményei, szobrai, videói és fotográfiái várják a vevőket.

Novák Péter a Művészetek Házában

2007.04.15

„Tegeződjünk, bár 37 vagyok” – kezd bele Novák Péter a magas bárszékéről a három kérdezője felé, majd kacskaringós mondókába fog az István a király rockoperáról, a keleti filozófiáról és a televízióról, amit rossznak tart, de a Megasztárban – aminek zsűrije volt – látja a népmesei szituációt.

Nehezebb a sikeresek fennmaradása: Interjú Bródy Jánossal

2007.04.09

Bródy János mostanában intenzíven hallatja hangját az online zeneterjesztés témájában. Szerinte az illegális letöltések jelentős kiesést okoznak a szakmának. Szombathelyre most éppen nem készül, amúgy játszik Illés-emlékesteken, sőt néha szalagavatókon és „vállalati törzsgárda ünnepségeken” is.

Czika László fotói a Vitalitas Galériában

2007.05.12

Szombathely egyik legismertebb fotósának kiállítását Horváth Szilárd televíziós újságíró nyitotta meg, akinek a büki golfpálya dombjairól az erotika és az ottani téesztagok kisemmizése jut eszébe. Képek a megnyitóról.

Az Irokéz Galéria pályázati felhívása

2007.05.01

Vas megyei általános- és középiskolák, valamint a Berzsenyi Dániel Főiskola tanáraihoz, az IROKÉZ GALÉRIA többgenerációs képzőművészeti tehetségkutató programjában való közreműködésre.

Író az, akinek olvasója van: Interjú Kerekes Tamással

2007.04.21

A könyvhéten "Az eltűnt ütő nyomában" címmel kötete jelenik meg az Alon rendszeres szerzőjének, . Mi több, ez a könyv képviseli Magyarországot jövőre az Európai Írókongresszuson. Kerekes Tamással a Káfé irodalmi, művészeti műhely készített interjút.

De nem komp lett - L’art pour l’art Társulat az MMIK-ban

2007.04.12

Még a lépcsőkön is nyerítettek az emberek a L’art pour l’art Társulat szerda esti előadásán. A sokrétű „Best of”-műsor egyik meglepetése a sokból, hogy több mint tíz év után is ülnek a hajdani szilveszter Besenyő családos poénjai. Még mindig akkora svunggal nyomják a rekeszizom-remegtető hülyeségeket, hogy azt sem lehet eldönteni, mikor improvizálnak.

A Quimby Szombathelyen: Családi esemény

2007.04.01

Ezt is megértük. Kiss Tibiék zenéje immár korosztályok közti kapocsként működik. Komplett családok érkeztek a Quimby szombathelyi koncertjére, hogy ehhez mit szólnának a családsegítő intézmények, az más kérdés. Emellett még volt vécében borozás, disztingváló közönség és persze számos Quimby-sláger, mindenki örömére.

.