Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

SoundClash 2007 - A generációváltás jegyében

2007.03.19

Az ALON tudósítója szerint generációváltás történt a zenei fesztiválon, amelynek jótékony hatása, hogy a hétvégén végre nem a falnak támaszkodós, mozizós koncertnézés, hanem a táncparkett aktív beüzemelése zajlott. A sörrel a kezdetben majdnem gondok voltak, de aztán helyreállt a rend, és jöhetett a Greedy Fly, a Másfél, a Ted’s Villag, a Tizenhét, a Hiperkarma és a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Gyerekrajzok az uszodában

2007.01.26

A környezetvédelem témakörét körüljáró pályamunkák pénteken lettek kiállítva. Íme a győztesek nevei.

36. Dunántúli Függetlenfilm Szemle a Savaria moziban

2006.10.16

A most zárult hétvégén filmes pezsgésbe csöppenhettek, akik betértek a belvárosi filmszínházba. Túl az idei év versenyfilmjein, vetítésre kerültek a Mediawaven és a korábbi szombathelyi szemléken díjat nyert filmek is. Továbbá megnézhettük Lovasi Andrást színészként, Bakács Tibor Settenkedőt dedikálás közben.

Szamóca Színház matiné- Színház a színházban a Hemóban

2006.10.10

Bár a Hemo távolról, hunyorítva és ellenészélben sem hasonlít egy színházra - közelről nézve meg még annyira sem -, hála a szombathelyi színházbarátoknak és színházcsinálóknak, mégis bontakozik valamiféle teátrum az Akacs Mihály utcában. Avagy nem az épület teszi a színházat, tanultuk meg Csiperkétől és Csuporkától. Bár az se ártana.

Egy bolond százat csinál - Filmkritika

2006.09.29

Könnyesre csak mértékkel röhögjük magunkat ezen ez vadi új magyar vígjátékon, de egy estére elmegy, és még szóda sem kell hozzá. A humor valahova az Üvegtigris és a Meseautó közé esik, az élvezhetőségi együtthatóba pedig jócskán besegítenek az olyan nevek, mint Oroszlán Szonja, Gesztesi Károly, Szabó Győző, Gáspár Sándor és a többiek.

Kossuth-díjasok 2007-ben

2007.03.16

A Magyar Köztársaság elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - 2007-ben KOSSUTH-DÍJAT adományozott:

Benedek Elek: Az adószedő

2006.10.18

Talabér József, Kotormány adószedőjévé vált, de mivel eltivornyázta a pénzt a kuplerájban, a falutól szedi be a megemelt adót, hogy kifizethesse a saját tartozását. Személyes tragédiák: gyermekhalál, vízbe ugró asszony, szerelmi bánat, kitagadás, s különböző, nagyon fordulatos elemek tarkítják a történetet. Tudtak az öregek.

Legyen Jamaica a… a miénk!

2006.10.15

Remek startot vett az oladi buliközpont őszi programja. A reggae és a ska mentén a mediterrán sziget hangulata adott követendő irányelvet a derűs kedvű sokaságnak. Csak engednünk kellett, hogy megtörténjen velünk, ami benne volt a levegőben. Aki lemaradt róla, az sajnálhatja!

A zenehallgató népért - Online zenei portálok 2.

2006.10.05

Az olvasó talán még halványan emlékszik valamire: a magyar zenei portálokat bemutató írásunk még nyáron látott napvilágot. Most itt a második, amely során ismert és kevésbé ismert zenei honlapok mélyére nézünk. Vásároljuk vagy letöltsünk, elektronikus zenét hallgassunk, esetleg legyünk prosztók?

Indul a Berzsenyi Színház

2006.09.18

Az ALON lemaradt a múltkori színházas sajtótájékoztatóról, de olvasóink mégsem maradnak le a lényegről. Sőt. A színház vezetőitől kapott anyagból fény derül a szombathelyi színházi élet legújabb epizódjának részleteire. A színház novemberben a Macskafogó darabbal nyit.

.