Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

A Sziget rejtett zugai

2005.08.20

Szigetre száműzött kollegánk a fejest ugrott a koncertek garmadájába. Most azokat az egyéb apró élményeket gyűjtötte csokorba, amelyek a Szigetet igazán Szigetté varázsolják. Sampont tarháló punkok, pólódivatok, toi-toi-vécék működés közben, irodalom, miegyéb, avagy mi is van a Szigeten a zene, a bulvársajtó és a kertévék világán túl?

Anyád napja: Recept után készült

2005.08.16

A cím, a szereplőgárda és a rendező alapján nagyjából sejttük, hogy mire is számítsunk. És igazunk lett. Az Anyád napja egy kedves vígjáték, ami arra való, hogy kockázat nélkül moziba menjünk a nyárvégén, ha rossz az idő a strandoláshoz. Jane Fonda visszatér, Jennifer Lopez meg szerencsére nem énekel.

ALON-könyvajánló - Heimito von Doderer: A slunji vízesés

2005.07.29

A békebeli Monarchia barokkos látásmódban , avagy az előző századforduló idillinek mondott polgári világa a második világégés utánról szemlélve. Természetesek hát a nosztalgikus ízek, ha játékos iróniával is keverednek. Mindehhez idegenvezetőnek kapunk egy kedélyes és a könnyedségében fajsúlyos világszemléletű osztrák öregurat, Doderert, aki Kosztolányival mondhatná párban: „mily mély a sekélység”. Ha tehetjük, olvassuk el!

Haknihuszárok tündöklése és bukása (1)

2005.07.27

Például Alvajárók, Ámokfutók, Digital Scream, FLM, Soho Party, Carpe Diem és Bestiák. Emlékeznek még rájuk? A nevekre biztos. A dalokra nem annyira. A után most a hazai szcéna egynyári csapataira emlékszünk. Tartson velünk, és tudja meg utólag mindazt, amit érdemes tudni a magyar könnyűzene eme habkönnyű szegmensének felszínéről és mélyéről.

Harry Potter és a félvérű herceg

2005.07.16

A szokásos felhajtás és éjszakai sorban állás kíséretében mintegy 15 országban üzletekbe került a Harry Potter sorozat hatodik epizódja. Még az éjjel megjelentek az első kritikák és visszhangok, majd később a történet fontosabb fordulatairól is fellebbent a fátyol. Közben a rajongók már a komplett könyvet digitalizálták és felrakták az internetre. Akik nem akarják lelőni a poént, ne kattintsanak!

Egymásból következő jó dolgok láncolata: Sziget 2005

2005.08.18

Aztán azon kapja magát a delikvens, hogy a sátra fémes részei szorosan az anyaföldbe vannak plántálva. Az általa fogott párabevonatú műanyagpohár túloldalán a sör lágy hullámzása mozgást sejtet. Egyikeként a társaságnak járják végig a színpadokat, amiből van jó pár. És ami onnan eléjük tárul: Illés, Juliette Lewis, Underworld, Franz Ferdinand, Nick Cave, The Hives, The (International) Noise Conspiracy stb. Megjött a szigetről az ALON tudósítója, és mindent elmond, amire emlékszik.

Küszöbönálló prófétaság - Pop Art Market Szombathelyen

2005.07.31

Nincs az „ingyen”-nél kedvesebb szavuk a magyaroknak, állítják a brit tudósok nemzetkarakterológia ürügyén. Ezúttal azonban jól járt a pénztálca-kímélő megoldások híve is. A Prieger Szabolcs vezette Pop Art Market legénysége eljönni látta az időt, hogy „hazai” pályán is megmutassa magát.

Haknihuszárok tündöklése és bukása (2)

2005.07.27

A kilencvenes évek hazai hullócsillagaira emlékező írásunk második és egyben befejező részében nem kisebb neveket idézünk meg, mint a Soho Party, a Carpe Diem, a Happy Gang, a Bestiák vagy a Baby Sisters. Külön feladat: Mely zenekar munkásságához fűződik az idézet: „Öregszem, de azért még törekszem. Én vagyok az Öreg Sam”

Szigetelőanyagok egyes választéka - Sziget Fesztivál 2005

2005.07.23

Mint már annyiadszor, idén is bekövetkezik a Sziget Fesztivál. Szám szerint 13. alkalommal, és ha a szállodák az ilyen emeletet ki is hagyják, ez nem vonatkozhat erre az egy hétre. Indokul elég csak elsorolni a bő felhozatal néhány karakteresebb elemét. Nick Cave, Franz Ferdinánd, Roots Manuva, Luke Slater, Speedy J., Underworld, The Hives etc. És persze a magyar élgárda. Az ALON ajánlásával.

Pop Art Market: Bemutatkozó ingyenkoncert Szombathelyen

2005.07.16

Végre Szombathelyen is bemutatkozik a Pop Art Market. Prieger Szabolcs (ex-Anima Sound System) zenekara július 30-án este a Belső Uránia udvarban ad nagyszabású ingyenes koncertet a Colorstar és a 30Y társaságában. Aztán három helyszínes afterparty.

.