Hirdetés

Hirdetés

politika

Botka László az emberekre odafigyelő tisztességes politikát ígért Szombathelyen

2017.04.07

Helyi hírek

Azokon a települések, amelyek a baloldal bázisai tudtak maradni, megmutatták, hogy lehet tisztességes politikát folytatni, lehet az emberekre odafigyelni, lehet olyan politikát folytatni, amely nem keresi az ellenségeket - hangoztatta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken Szombathelyen, ahol országjáró körútja során utcafórumot tartott.

Botka László bocsánatot kért és garanciát ígért

2017.04.07

Aktuális

Megbízható, az emberek döntő többségének érdekeit szem előtt tartó programot ígért veszprémi utcafórumán az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön.

"Ezt nem hagyjuk szó nélkül" - A CEU-ért tüntettek Budapesten

2017.04.04

Aktuális

Több ezer demonstráló élőlánccal tiltakozott az Országgyűlés CEU-t (Central European University) érintő oktatási törvénymódosítása miatt kedd délután az intézmény épületénél, Budapesten.

Mi az igazság és mi a hazugság CEU-ügyben?

2017.04.04

Aktuális

Melyikre akad több példa?

Szigorodtak a külföldi egyetemek számára előírt működési feltételek

2017.04.04

Aktuális

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. A felsőoktatási törvény módosítását 123 kormánypárti igen és 38 nem szavazattal fogadta el az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére.

Háborús veszély alakult ki az USA szíriai légitámadása miatt

2017.04.07

Kitekintő

Háborús veszéllyel fenyegető és történelmi jelentőségű fejlemény a Szíriában pénteken végrehajtott amerikai légitámadás Elmar Brok német európai parlamenti (EP-) képviselő szerint.

A CEU tételesen cáfolja a minisztérium "közvéleményt megtévesztő" állításait

2017.04.05

Aktuális

A Central European University (CEU) szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megtéveszti a közvéleményt a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban, a CEU-ról, illetve a Közép-európai Egyetemről szóló nyilatkozata "számos csúsztatást és tévedést tartalmaz".

Palkovics szerint a CEU működése a kezdetek óta kérdéseket vetett fel

2017.04.04

Aktuális

Az oktatási államtitkár szerint a felsőoktatási törvény kedden elfogadott módosítása nem érinti a Közép-európai Egyetemet (KEE), de a CEU működése a kezdetek óta kérdéseket vetett fel. Palkovics László ugyanakkor veszteségként értékelné, ha a CEU elhagyná Magyarországot.

Orbán és Lázár mosolya a CEU-vita alatt

2017.04.04

Bulvár

Orbán Viktor kormányfő (b), Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője (k) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról szóló javaslat összevont vitája alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. április 4-én.

Lesújtó véleményt mondtak Magyarországról

2017.04.04

Kitekintő

A washingtoni székhelyű Freedom House nonprofit szervezet posztkommunista országokról szóló keddi jelentése szerint a beszámolók közzétételének kezdete, azaz 1995 óta most fordult elő először, hogy a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben több konszolidált tekintélyelvű rezsim van, mint megszilárdult demokrácia.

.