Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Sztahanov és az eszperantó szex - Mert zsibizni jó

2006.05.21

"A zsibire most nem megyünk be, elmegy az idő vele" – mondja apuka kisfiának, jól markolja a kezét, el ne vesszen a piac hátsó pavilonjának ajtajában. "Szeretik az emberek a zsibvásárt" - halljuk még a tömegben sodródva, befelé a piac épületébe. Hát igen, szeretjük, mi is. Egy kellemes, esős vasárnap délelőtt képes krónikája.

Ismét nagyot táncoltak a szombathelyi diákok

2006.05.19

Péntek délben 29 európai városban közel 20 ezer fiatal táncolt együtt. Ez elvileg Guinness-rekord. Magyarországot közel 400 szombathelyi diák képviselte. Immáron másodszor. Az idei rendezvény az eső miatt a Sportházba kényszerült. Képes beszámoló.

Mit viseljünk a nyáron? Csak nőknek!

2006.05.18

Nincs egy rongyom, amit felvegyek. Hölgyeim, ugye milyen ismerős a probléma? Ráadásul mindjárt nyakunkon a nyár, a napsütés… kár, hogy ezekben az ezeréves göncökben nem tudjuk élvezni. Ideje nyakunkba venni a várost, és beszerezni néhány új szoknyát vagy alig valamit takaró topot (hogy a pasiknak is legyen valami jó a vásárlásban…), de hol kezdjük? Jó cuccokat bárhol ki lehet fogni, a turkálóban vagy a kínainál is, a stílust viszont mindig a Nagyok diktálják. Körülnéztünk néhány budapesti divatháznál, mit vegyünk fel a nyáron.

Parlagfű - Közeleg a szezon

2006.05.16

Az emberek nem hitték el, hogy az új törvényi szabályozás azt jelenti, tényleg meg lesznek büntetve, ha parlagfű nő a földjükön. Pedig igen. Tavaly Szombathelyen közel 2 és fél millió volt a bírság összege, a megyei külterületeken 17 millió forint. A megyeszékhelyen az Erdei Iskola mögötti terület számít „jó termő” vidéknek, de beljebb is nő a parlagfű. Az illetékesek szerint a tudatosság fejlesztése lehet a kulcs a harcban.

A Rigips Staféta eredményei (letölthető teljes lista)

2006.05.14

Május 14-én vasárnap zajlott Szombathelyen a 11. Rigips Maratoni Staféta.

Az ALON képei Vir szigeti nyaralókról

2006.05.19

a horvát Vir szigeten levő épületek körül. A becslések szerint 10 ezer épület áll a szigeten, ami közül 8-9 ezer illegálisan épült fel.

Kapaszkodó: Foglalkoztatási program hátrányos helyzetűek számára

2006.05.18

Kapaszkodó néven Szombathelyen és környékén foglalkoztatási program indul el uniós támogatással roma, illetve fogyatékkal élő munkanélküliek számára. A munkaerő-piaci anomáliákat jelzi, hogy a minősített hegesztő abszolút hiányszakma.

Új vezető a szombathelyi Fidesz élén - Puskást kirakták állásából

2006.05.17

Egy pénteki tisztújító értekezlet nyomán új elnöke van a szombathelyi Fidesznek. Az új vezető nyugodt és kompromisszumra kész munkát ígér. A párt várhatóan még nyár előtt előrukkol a polgármester-jelöltjével. Közben Puskás Tivadart elbocsátották a regionális mentőszervezet vezetői állásából. A Fidesz szerint „politikai bosszú” történt.

Benzinár szemlén Szombathelyen

2006.05.15

Még mindannyian emlékszünk arra az időkre, amikor minden bejelentett – vagy be nem jelentett – benzináremelés előtt hosszú sorok kígyóztak a benzinkutak előtt. Ma már immunisak lettünk a sűrű emelésekre és a ritka csökkentésekre, és ha megkérdeznek, mennyi is most egy liter 95-ös, sokan nem is tudnak rá válaszolni. És vajon mennyire érdemes Szombathelyen kavarni a kútválasztásnál?

MyVip: Új magyar netes közösségi őrület

2006.05.11

Aki véletlenül kimaradt az , most pótolhatja. Ráadásul könnyen lehet, jobban is jár, mivel a szintén magyar MyVip-en nincs semmiféle meghívó-korlátozás, épülhet a netes közösség, ami a csövön kifér. A növekedés elképesztő: például a mai napon estig 5600 ember csatlakozott a rendszerhez, amely így 358 ezer emberre hízott egy bő hónap alatt. Szombathelyen több mint 2200 tagja van.

.