Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Kell egy kis energia - Szombathely város energiaprogramjáról

2003.09.16

A lignitügy másik arca - így vezette be azt a keddi sajtótájékoztatót Dr. Ipkovich György, melyet közösen tartottak a város energiaprogramjáról Popovics Attilával, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetőjével.

Őszköszöntő Velemben

2003.09.14

A velemi népművészeti napok mindig kiváló alibit jelentenek a városból való kimozdulásra. A vasárnap délutáni Őszköszöntő keretében nemcsak egy szokásos rendezvényt könyvelhettek el a látogatók, hanem jelentős mennyiségű aranysárga napfényt is.

Magdeburgi félgömbök: Tudományos kísérlet Szombathelyen

2003.09.11

Eső, vákuum, hidegvérű lovak. A tudós polgármester és a semmi ereje. Kaptunk két félgömböt, meg okosabbak is lettünk. Kíváncsi diákok serege vett részt a híres tudományos kísérlet rekonstrukcióján.

Pingvinfészek: Linux Egyesület alakult Szombathelyen

2003.09.08

Komolyra fordult az ügy Vas megyében Linux-ügyben. Megalakult a Szombathelyi Linux Egyesület, amely főként ismeretterjesztő és segítő tevékenységet folytat a kezdetben. Ami a jövőt illeti, úgy gondolják, az idő nekik dolgozik.

Vépen szélerőmű-park épül: Ígéretes kezdetek

2003.09.02

Míg a Nógrádszén Kft. külszíni lignitbánya és erőmű telepítéssel próbálkozik iderondítani környezetünkbe, addig Vépen szélerőmű-park felállítását tervezik. A témában hétfőn este volt közmeghallgatás. Mi is ott voltunk.

.