Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Vasvár is a Magyar Kultúra Városa

2005.10.11

A Magyar Kultúra Városa 2005 címet kapta ma délután Vasvár a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumától.

Egy sikertörténet ellehetetlenítése: Ki allergiás az allergológusra?

2005.10.10

Nem lehetetlen, hogy a közeljövőben kurta-furcsa véget ér Szombathely egyik egészségügyi sikertörténete, az Allergia-Asztma Ambulancia. A szövevényes történetről és a jelenlegi helyzetről Dr. Sóti László tartott hétfőn sajtótájékoztatót azzal a nem titkolt céllal, hogy talán a nyilvánosság ereje segíti az intézmény fennmaradását. Azt mondja, nem érti, mi történik itt. Mi sem.

Sulinet Expressz: Utolsó napok a jegyváltáshoz

2005.10.09

Az utca embere számára gyakorlatilag követhetetlenek a Sulinet Expessz fejleményei. Pedig érdemes odafigyelni, mert már csak néhány hetünk van arra, hogy érdemben kihasználjuk a program 60 ezer forintos ajándékát. November 1-ig még sok mindent fél áron vehetünk, utána az expressz helyett már csak vicinálisra válthatunk jegyet.

Miért nem kaptak a diákok idén nyáron buszbérletet?

2005.10.07

A szombathelyi Fidelitas szerint a Volán megkapta az önkormányzattól a – többek között - e célra is szánt 50 millió forintot, a diákok azonban végül nem jutottak bérlethez.

Szent Márton jegyében fogant városmarketing

2005.10.05

Meglepően nagy sajtóérdeklődés övezte azt a keddi sajtótájékoztatót, amely arról szólt, miként fogja Szombathelyt érinteni az Európát átszelő Szent Márton Út. Abban bízván, hogy a legnépszerűbb szent és városunk kapcsolatának témája nemcsak a sajtót érdekli ily nagyon, a mozaikból kiraktuk a puzzle-t, hogy mi is ez az egész, illetve konkrétan mi fog itt történni. Például a város határában táblák lesznek „Szombathely Szent Márton szülővárosa” felirattal.

Allergiacentrum: A fenntartó álláspontja

2005.10.11

A szombathelyi ügyében az ALON telefonon megkereste a Vasútegészségügyi Kht. gazdasági igazgatóját, Varga Krisztinát, aki az ügyben az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

Olvasói levél: A szombathelyi diákbérletek és az APEH

2005.10.09

Először is azt szeretném kérdezni, mit kap az, aki az eltűnt diákbérletek nyomára vezeti a Fideszt (Fidelitast)? Mert én úgy gondolom, hogy tudnék használható információval szolgálni. Talán.

Nyertes pályázók uniós pénzeit csapolja meg az állam

2005.10.07

2004. óta létezik egy magyar jogszabály, melynek alapján azok a cégek, akik olyan ügyesek, hogy pályázat útján támogatást nyernek valamelyik magyar vagy EU-alapból, az összegre eső áfát nem igényelhetik vissza. A vállalkozások által megnyert uniós pénzek egy részét az állam így egyszerűen zsebre rakja.

Savaria Karnevál - Utózönge

2005.10.06

A helyieken kívül főleg a budapestiek, a családosok és a baráti társaságok körében népszerű a Savaria Karnevál, ám szervezett csoportok szinte alig érkeznek. A rendezvény évről-évre anyagi gondokkal küszködik, ezért rendszeresen felmerül a belépőjegy bevezetésének lehetősége, amit aztán menetrend szerint el is vetnek az illetékesek. Szerda este karneválértékelő koktélpartin jártunk.

Let’s Do It - Szombathelyen is kinyitott az új barkácsáruház

2005.10.04

Október 3-án egyszerre tíz magyarországi helyszínen indult el az új iparcikk áruházlánc, amely mögött egy osztrák beszerzési társaság áll. A szombathelyi Let’s Do It Kámonban nyílott.

.