Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Fiatal tehetségek az Irokéz Galériában

2007.08.11

A Vas megyei fiatalok egyre jobban a mozgókép felé orientálódnak – derült ki egy pályázat zsűrizésénél.

Hundertwasser a Szombathelyi Képtárban

2007.08.04

Nagy érdeklődés övezte a 20. század osztrák képző- és építőművészet talán legismertebb alkotójának szombathelyi bemutatkozását. A 2000-ben elhunyt Hundertwasser mesternek társutasa is akadt, Hasegawa, egy japán alkotó, akivel a késő ötvenes években találkozott Tokióban. Van egy plusz tippünk is.

Test a lelke mindennek - Balaton Sound Zamárdiban

2007.07.17

Erre jó a vízpart, de nagyon: ad egy extra hangulatot az amúgyis jónak ígérkezőnek. Ami általában buli, annak minden derűre hangoló kellékével. Egynapnyi szelet a négynapos fesztiválból. Terepfelmérés, helyi erők, partivizit. Az Alon Balaton-sorozatának első darabja.

A sátor titka - Lamantin Jazz Fesztivál 2007

2007.07.01

A szombathelyi Fő téren áthaladva megannyi járókelő csodálkozott rá a tér végében álló hatalmas sátorra. A benne zajló Lamantin Fesztivál az utóbbi néhány év alatt szinte észrevétlen nőtte ki magát a város egyik legjelentősebb kulturális eseményévé. Tudósítónk megannyi koncertet nézett végig.

A 24 órás szombathelyi felolvasás dokumentációja az interneten

2007.06.09

Az ünnepi könyvhét eseményeinek egy részéről , ám arról például nem, hogy közben a városban – és környékén – zajlott egy 24 órás felolvasás.

Az ALON idei szigetajánlata

2007.08.05

Kedd este a nulladik nappal és az LGT-vel indul útjára az idei Sziget Fesztivál. Mielőtt hátizsákját felvette volna, Irédy kolléga összeállított egy ajánlót.

Balatone Fesztivál 2007 - Zánkai elsőbálozók

2007.07.23

Zenei felhozatalában és helyszínében is formabontónak bizonyult az idén első alkalommal megrendezett Balatone Fesztivál, amely szinte semmi formában nem igazolta előzetes aggodalmainkat. A beharangozott retró hangulat helyett egy igencsak kulturált zenei hétvégét töltöttünk a tónál. Két és fél nap krónikája.

Egy magyarszerető olasz kövei a Szombathelyi Képtárban

2007.07.02

Első látásra alaposan meghökken a látogató Rocco Turi kiállításán. A derék olasz kis Fiatjával hatszor fordult, 2,5 tonna követ hozott szülőföldjéről, hogy aztán a képtárban fellógatva és egyéb alakzatokban tárja elénk őket. A kiállítás marketingje is szokatlan: szombathelyi szórakozóhelyeken cukrot osztogatnak.

Kevesek tetszésére - Bloomsday 2007 Szombathelyen

2007.06.17

Idén is volt minden, ami illik. Értetlen szemlélők, hivatalból összegyűltek, akik nem olvasták a regényt, eltalált és kevésbé eltalált programok. Szombathely továbbra sem nagyon tud mit kezdeni a Bloomsday-jel, amin cseppet sem lepődünk meg, és azt sem tudjuk eldönteni, hogy ez baj-e. Kérdezzük meg Joyce szellemétől. .

Óriásdinók a Természettudományi Múzeumban

2007.05.21

Dinómánia van Budapesten. Már megint. A mongóliai csontvázak, az angol-japán őshüllők robotmodelljei és a kínai tollas dinoszauruszok után ezúttal a dél-amerikai dinoszauruszokat látja vendégül a Magyar Természettudományi Múzeum november 19-ig. Főleg gyereknek, de nemcsak.

.