Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

A Kőszegi Várszínház 2004-es programja

2004.06.07

Vas megyében minden évben különös figyelem övezi a Kőszegi Várszínház produkcióit. Íme az idei nyári részletes program. Panasz nem lehet, tényleg.

Avantgárd mindenkinek

2004.05.28

A 2004-es ünnepi könyvhéthez csak alig kapcsolódóan a Párizsban tartózkodó Nagy Pált köszöntötték csütörtökön a pályatársak a megyei főkönyvtárban. Érdekes performanszok, felolvasások és videomunkák fogadták az érdeklődőket. Avagy áthidalható-e a tömeg- és az elitkultúra közötti szakadék, és kell-e hidalni egyáltalán?

Könyvajánló - Saul Bellow: Ez van

2004.05.19

Rendben, 1976 Nobel-díjas írójának ennél fontosabb könyvei is akadnak. Ennek tudatában viszont tét nélkül belefeledkezhetünk a négy régebbi és az egy újabb keletű novellába, kóstolgathatjuk ízárnyalataikat, bámulhatjuk cizelláltságukat

Európa kiadó-koncert Szombathelyen: Vettük a jelet!

2004.05.09

Végül is hálásak lehetünk: Megelevenedett a legenda, és közel sem volt annyira dohos, mint amennyire lehetett volna. Összességében az Európa Kiadó egy kissé szürreális hangulatú koncertet adott az Oladi Művelődési Központ falai között, a megannyi csillogó szemű harmincas-negyvenes meg újra átélhette az újra átélhetetlent.

Savaria Múzeum: Határ-esetek

2004.05.04

Komolyra és némileg formabontóra sikeredett a Savaria Múzeum EU-csatlakozás apropóján nyílott kiállítása. Az kétségtelen, hogy Határ-estek színvonala meghaladja a vidéki múzeumokban megszokott átlagot, a kérdés az, hogy a közönség menyire lesz vevő a gondolati mélységekre.

.