Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

Megújul a kámoni arborétum növényzete

2010.02.04

A munkálatok 2010 tavaszán kezdődnek meg, és várhatóan 2011 őszére érnek véget.

Kigyulladt egy családi ház Vasváron - egy idős asszonyt kórházba szállítottak

2010.01.22

Kigyulladt egy családi ház Vasváron az Alkotmány utcában péntek reggel, egy idős asszonyt a mentők kórházba szállítottak - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Technikai Múzeum, Bécs: Mintha rejtegetnék, pedig nagy élmény

2009.10.03

Érthetetlen okok miatt sem az osztrák, sem a magyar utazási oldalak nem reklámozzák túlságosan a bécsi Technikai Múzeumot. Mintha csak egy harmad- vagy negyedvonalbeli látnivalóról lenne szó. Pedig az irdatlan, 22 ezer négyzetméteres kiállítótér garantáltan egész napos látnivalót nyújt azoknak is, akik azt hiszik, mindez nem érdekli őket. .

Harkányfürdő ma: időutazás egy ezresért (fürdőteszt képgalériával)

2009.07.25

A világ bonyolult, de az „Érdemes-e Harkányig utazni fürdeni?” kérdésre egyértelmű „Nem!” a válasz. „Olyan, mint mondjuk Bükfürdő volt 20 évvel ezelőtt” – mondja az öcsém, mikor azt kérdezem, hogy jellemezze a létesítményt. A helyszínen kiderül, óvatosan fogalmazott. .

Bivalyt láttunk, vöcsököt nem - avagy végre megjártuk a Kis-Balatont is

2008.09.29

A Kis-Balatonról sokat hallottunk már, előbb az iskolában, később meg a hazai természetfilmekből, de közelről még sosem láttuk. Pár napos balatoni tartózkodásunk befejeztével végre – úgy, ahogy – pótoltuk ezen elmaradásunkat.

Több mint ezer év után ismét lesz római karnevál

2010.01.30

Rómának is lesz karneválja ezen a télen: noha nem akar rivalizálni a híres velencei téli ünneppel, február 6. és 16. között nem kevesebb mint 35 különböző eseményt - felvonulást, lovasparádét, tűzijátékot - szervez az olasz főváros a több mint egy évezrede megszűnt hagyomány feltámasztására.

Meghökkentő 360 fokos panorámafotók az interneten: nyugat-magyarországi helyszínekkel is

2010.01.19

Nemcsak azért jó az internet, mert ennél demokratikusabb információáramlást még nem nagyon találtak fel, de azért is, mert folyamatosan ütközünk érdekesebbnél érdekesebb dolgokba. Itt van például a 360cities.net weboldal, amely egészen lenyűgöző módon mutatja be a világot. Többek között számunkra is ismerős helyszínekkel.

Vodice, Tribunj, Murter: horvát nyaralás szállásfoglalás nélkül

2009.08.29

Nyaralás Közép-Dalmáciában.

Képes séta a Jeli Arborétumban (képgalériával)

2009.05.23

A parkolásért már nem kell fizetni, viszont a jegyárak szépen felmentek, mióta utoljára jártunk itt. Az arborétum amúgy köszöni szépen, jó karban van és népszerűsége is töretlennek látszik. Egy komolyabb információs brossurát azért piacra lehetne dobni. Rododendronok, fák, virágok, békák és szitakötők,  

Marusici - Elbújva Omis és Makarska között (képgalériával)

2008.07.24

Lassan-lassan nincs olyan szeglete a horvát tengerpartnak, ahol ne lennénk ismerősek. Ez egyrészt jó, mert magabiztosan tudunk viszonyítani, másrészt viszont erősen csökkenti az izgalmakat. Az Omis mellett megbúvó Marusici és környéke azért még tartogatott ezt-azt raktáron.

.