Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

Egy nap Velence, múzeumok nélkül (képgalériával)

2008.05.17

Velencébe másfél évtizedig készültünk, mert mindig volt hely, ami fontosabbnak tűnt. No meg kellőképpen elcsépelt ahhoz, hogy az ember ne gyanakodjunk erre-arra, de aztán amikor az ember a csatornákon motorcsónakozik, bevallja magának: mintha nem is evilági látvány lenne. Tapasztalatok, árak, tanácsok, főleg autóval érkezőknek. .

Róma, fapadossal

2008.04.28

Rose fapados túráit áprilisban az olaszoknál folytatta. Az úti cél ezúttal Róma, az örök város volt, amely koszosabb mint Budapest, de nagyobb hatással volt a világra, mint bármely vetélytársa. Repülős, tömegközlekedési, szállás és étkezési tippek, árak, és egyéb hasznos holmik.

Nagyszombat - Kedves szlovákokkal Szent Márton nyomában

2007.11.14

A Szent Márton út újabb útvonalának premierjén jártunk Nagyszombatban, és Martinus lábnyomának elhelyezésén Pozsonyban. A szlovákok kedvesek, a sör és a knédli mellett igen jók a műemlékvédelemben, szépen gyarapodnak és beszélnek világnyelveket. Útiélmények, városnézés, .

Győr - Hétvégi csatangolás a szomszédban

2007.10.24

A közeli helyek snasszok. Egzotikus értékük nulla, odafelé izgalom helyett csak unalmat érzünk, hazaérve nem lehet eldicsekedni velük. Győr esetében még rájön minderre a szomszéd kertje iránti féltékenység. Pedig kellemes pár napig bolyongani a régi házak között, leülni folyópartra, kávézókba, melegvízbe. .

Kőszeg és Kőszeghegyalja a könyvtárban

2007.09.04

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2007. szeptember 6-22. között rendezi meg a Vas megye tájegységeit bemutató sorozat keretében a Kőszeg és Kőszeghegyalja c. kiállítást.

Szent Mártonnal Morvaországban

2008.05.11

A közelmúltban Szent Márton betette a lábát Csehországba. Az Alon pedig ott volt, hogy megörökítse ezt a pillanatot. Útinaplót is írt Blanskóról, kicsit Brünnről, a monarchikus multikulti boldog-békeidős hangulatáról. Az írást nem véletlenül halasztottuk pünkösd napjára.

Párizs és négy nap - Egy városlátogatás praktikus krónikája

2007.12.05

Milyen honlapok segítettek? Hogyan foglaltunk az interneten repülőjegyet és szállást? Hogyan jutottunk el a reptérre? Hogyan repültünk? Hol és milyen volt a párizsi szállás? Milyen tömegközlekedési eszközökkel utaztunk? A párizsi árak. És persze a nevezetességek, de egy kicsit másik szemszögből.

Erőterek - Különleges útikönyv Bécsről

2007.11.06

Gondolták volna, hogy az osztrák főváros legnagyobb bevásárlóutcája, a Mariahilfer Straße különösen jó terepe a női energiák áramlásának.

Kréta utószezonban

2007.10.01

Sok minden szól amellett, hogy ősszel menjünk Krétára: nincs 40 fok, csak szolid 30, és a tenger is megvan 24-25. Az sem hátrány, hogy fejenként jó ötvenezerrel olcsóbban megúszhatjuk az egyhetes túrát, miközben a kulturális látnivalók ugyanott állnak. Képek, árak, tapasztalatok.

A lékai strand: Olcsó, kulturált, árnyékos

2007.08.14

Kőszegi barátaink már régóta mondogatják, milyen jó kis strand van a határtól 9 kilométerre lévő ausztriai Lockenhaus (Léka) községben. Így aztán kipróbáltuk a helyet. Bizony, bizony, lassan a strandolás is olcsóbb Ausztriában.

.