Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

Holdfény Liget, Gyöngyösfalu - Ha kinőttük a Kalandvárost

2007.06.01

A Szombathelytől gépkocsival mindössze 15 percre található Holdfény Liget szabadidőközpont kellemes kikapcsolódást jelentett az ALON munkatársának. Pedig nem is indult minden zökkenőmentesen.

Bükfürdő új csúszdái

2007.05.26

Négypályás csúszdakomplexummal gazdagodott a büki strand. A rendszer egyik különlegessége az úgynevezett hagymacsúszda - amiből Magyarországon összesen három van -, a másik pedig az, hogy a csúszdák használata ingyenes. Pontosabban benne van a jegy árában. Az avatón ott voltunk. .

A Savaria Múzeum

2007.04.19

A környék idegenforgalmi nevezetességeit bemutató eddig valamiért kimaradt a Savaria Múzeum. Vas megye egyik legismertebb, legnagyobb múlttal rendelkező, polgári kezdeményezéssel létrehozott kulturális intézménye két állandó kiállítással és rendszeresen újuló időszaki kiállításokkal várja az érdeklődőket.

Vízműtörténeti Múzeum, Szombathely

2007.04.10

Szombathely összességében kellemes hely, de olyan sok mutogatnivalója nincs – mondják gyakran az idegenforgalmisok. Ez akkor igaz, ha elsikkadunk az érdekes részletek felett, melyek száma viszont végtelen. Például a Váci utcai panelek mögött lapuló Vízműtörténeti Múzeum, melyhez csak Szegeden van hasonló, és melyből gyönyörűen kiolvasható a város kétezer évének története.

Velence - Őszi túra a lagúnák városában

2006.10.25

Velencéhez térkép nem szükséges, egy masszív cipő viszont igen. A képeslapokról és útikönyvekből ismert épületek mellett kihagyhatatlan a vízi közlekedés. Kipróbáltuk a gondolát is: az útvonal és az időtartam is gondolásfüggő, ahogy az ár is, két személyre 80-100 eurót kérnek egy körért. Magányosoknak nem ajánlott program. Az éttermekbe 20 euró per fő költőpénz alatt nem érdemes beülni.

Szelestei fürdőmustra

2007.05.30

A vize kissé sárga, enyhén opálos, de ez nem zavaró, sőt. A szelestei fürdő nem túl olcsó hely, de cserébe tisztaságot és nyugalmat kapunk. A fák egyelőre még kicsik, zsúfoltabb napokon jobb, ha viszünk napernyőt. Összességében nem csalódtunk.

Toszkána tavasszal: Firenze, Siena, a tenger és társaik

2007.05.03

Toszkána elképesztő töménységben szolgáltat kulturális és természeti látnivalókat.

Szent György-hegy: Bazaltorgonák és tévelygések

2007.04.14

A tervezett tízperces kocsiból-kiugró gyorsvizit helyett négyórás bolyongás kerekedett a Szent György-hegyi bazaltorgonák alatt, felett és mellett. Amit aztán egyáltalán nem bántunk, de legközelebb bakancsot és térképet azért viszünk. Tegyenek önök is így. Szájbergyerek a hegyen.

Székesfehérvár - Két nap egykori koronázó városunkban

2007.04.06

Ha itt a jó idő, és kifogytunk a kirándulási célpontokból, jusson eszükbe az, ami ritkán jut: Székesfehérvár. Ha nagyon rákészülünk, egy nap alatt letudható a lényeg, nekünk szerencsénk volt és két nap jutott a jóból. Székesfehérvár, a magyarság első komoly városa bővelkedik látnivalókban és hangulatokban: 15 király van eltemetve itt.

Cák - Későnyári séta

2006.10.11

A napsütéses kora tavaszi és későnyári napokon nehezen viseljük az otthoni falakat. Ilyenkor valami mágnesként vonz bennünket a civilizáció által kevéssé érintett helyek felé. Így került a képbe a minap a Kőszeg-hegyaljai kisfalu, Cák, amely szerencsére alig változott a világgal az elmúlt évtizedekben. Néhány óra menedék a taposómalomból. .

.