Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

Esterházy Kastélymúzeum, Fertőd

2006.10.03

A fertődi kastélyt valójában mindenki megnézte már, mégis kevesen látták. Mert nincs az az iskola, ahonnét ne szerveztek volna ide osztálykirándulást, de ezekről a kirándulásokról meg nem pont a műemlékek maradnak meg a gyarló emlékezetben… Ennek tudatában megszavaztuk, hogy az Esterházy-kastély megér egy szombat délelőttöt.

Bükfürdő nyáron - Strandteszt

2006.07.30

Hosszú kihagyás után tavaly , hogy megfogadjuk: nyáron is leteszteljük az ország egyik legismertebb fürdőjét. Négyen több mint 10 ezer forintot hagytunk a bejáratnál, majd bent visszafogottan nagyjából ugyanennyit költöttünk, cserében viszont volt egy iszonyúan jó napunk. Tapasztalatok, árak, .

A Szajki-tó - Strandteszt

2006.07.25

Még az árak is rendben vannak.

Fürdők Budapesten (1)

2006.07.17

A nyári kánikulában pár óra városnézés is több mint sok. Helyette miért ne mennénk inkább fürdőbe, ha Budapesten járunk? Érdekes, hogy ez a variáció csak keveseknek jut eszébe, ha a fővárosba jár, pedig a főváros bővelkedik fürdőkben, gyakorlatilag nincs olyan igény, amit ne tudnának kielégíteni. Tények, tippek, árak.

Balatoni képeslap

2006.06.29

A hétvégi forróságban gyors döntést követően a Balatonhoz autóztunk hűsölni. Felmértük a terepet, valóban feltöltődött-e vízzel a tó az esőzéseket követően, vendégcsalogatóak-e a vendéglátó-ipari egységek, mégis milyen az idei balatoni nyár? Elég hideg-e sör, kapható-e lángos, és csalogató-e a tó vize?

Caorle - Itt is édes az élet

2006.08.30

Kisgyermekes családoknak ideális tengerparti nyaralóhely.

Tunézia nyáron

2006.07.29

Vannak helyek, ahová vissza kell menni. Sousse ezek közé tartozik. A tengerparton fekvő arab város már , így aztán megnéztük magunknak a nyár kellős közepén is. Tunéziába megérkezve a nyári hónapokban valami azonnal feltűnik: a forróság. Aki tehát nem bírja az állandó 35-40 fokos hőmérsékletet, az jobban teszi, ha ebben az időszakban messze elkerüli Afrikának ezen északi részét is. Akit viszont egész évben csak a németül 3S-nek nevezett idegenforgalmi képlet (Sonne, Sand, See) éltet, annak Tunéziában a helye!

Fürdők Budapesten (2)

2006.07.23

Budapest fürdőiről szóló írásunk második és egyben befejező részében a barátságos Lukács, a terebélyes Széchenyi, a népszerű Palatinus és a gyerekparadicsom Római kerül terítékre. Ahogy az , úgy most is tapasztalatok, tippek, árak.

Horvátország most

2006.07.10

Nem minden kacskaringó nélkül találtunk egymásra a horvát tengerrel, hogy aztán a kezdeti szimpátia szerelemmé fejlődjön. Az immár hagyományossá váló idén sem maradt el, és örömmel jelentjük, hogy a lényeg változatlan: Horvátország minden szeplőjével együtt szerethető, sőt, a szeplők teszik igazán szerethetővé. És miért ne legyünk szubjektívak? .

Leteszteltük: Az új szombathelyi termálfürdő

2006.06.29

Nem egy Ibiza, még csak nem is , vagy . De ha a realitások talaján maradunk és félretesszük a sznobizmust, az sem lehetetlen, hogy jobban érezzük magunkat a nagy fák alatt, mint a fent említett helyeken. Elvégre cseppet sem törvényszerű, hogy a legdrágább étteremben essen legjobban a pörkölt. Sőt.

.