Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

A lékai strand: Olcsó, kulturált, árnyékos

2007.08.14

Kőszegi barátaink már régóta mondogatják, milyen jó kis strand van a határtól 9 kilométerre lévő ausztriai Lockenhaus (Léka) községben. Így aztán kipróbáltuk a helyet. Bizony, bizony, lassan a strandolás is olcsóbb Ausztriában.

Túra a Dunán és patakban - Bánsági útinapló 2.

2007.08.12

A bánsági élménybeszámoló második fejezete vízközeli élményeket idéz, néhol deja vu, máshol inkább sikamlós, persze csak az eső meg a meredek partfal miatt. Láttunk várkastélyt a Kárpátokban, magyar szenteket bizánci stílben, meg struccot a Turul panzióban. .

Európa rozsdás-csodás szeglete - Bánsági útinapló

2007.07.29

A Vas megyei TIT évek óta szervez túrákat a határon túli magyar vidékeke. Tavaly a kárpátaljairól lemaradtam, az idén, mikor hírül vettem, hogy a Bánság, Kazán-szoros, Vaskapu, és a Bihar-hegység bebarangolásra készülnek, csatlakoztam a csapathoz. Többet kaptam, mint amire számítottam: kicsit megismertem Romániát, benne a szórványmagyarságot, láttam egy kicsit a Balkánból, meg néhány európai nagyvárosból. .

A balatonboglári strand - A Balaton visszatért

2007.07.19

Már pár évvel ezelőtt is voltak nyomok, most viszont a szemet is kiszúrja: a magyar tenger magához tért, és egyre jobb színben van. Ehhez mondjuk olyan egyszerű dolgok kellettek, minthogy a déli parton ingyenesek lettek a strandok és a parkolók. Mi Balatonboglárt teszteltük. És volt egy jó napunk. .

Leteszteltük a Szent Márton-út horvátországi szakaszát

2007.07.15

Korábban már egy szombathelyi központú Szent Márton-útba, és most itt az újabb. Ezúttal a Horvátországba irányuló kétnapos útvonalat tesztelte le tudósítónk. A megállók elsősorban a vallási turistáknak szólnak, vagy annak, aki különlegeset keres. .

Kerékpárral a Fertő-tó körül - Három nap tapasztalatai

2007.08.13

Családi programnak sem utolsó felkerekedni és egy hosszú hétvégét rászánni a Fertő-tó körüli kerékpártúrára. Kihívás, de a végén jóleső érzéssel lehet konstatálni: körbekerekeztük Közép-Európa harmadik legnagyobb tavát. Két gyerekkel a „nyakunkban” mi is nekivágtunk, hogy lássuk, sógoréknál mitől működik jobban a kerékpáros turizmus.

Mesteri fürdője - Az aranyos fapados

2007.07.30

Nem kell messzire menni a kikapcsolódásért, ha már nem ugyanazokat az arcokat látom magam körül, az már nekem tökéletes, mondja párom, így az idén nyári hosszú hétvége programban megint a megyében választottunk bebarangolni és fürdőzni valót. Hegymászás a Ságon, lazítás Mesteriben.

Vissza Abbáziába - A Kvarner-öböl gyöngyszeme a boldog békeidőket idézi

2007.07.28

Lábat lógatni, hanyatt heveredni, tengervízben lebegni, 30 fok alatt meg hegymenetre váltani, várost nézni, sajtot kóstolni. Tömören ez volna a Kvarner-öböl lényege, legalábbis ha nyaralásról van szó. Opatija (Abbázia) a monarchia vezető üdülőhelye volt, és ez ma is érződik. Mindez alig több mint 400 kilométerre Szombathelytől. .

Párizs fapadossal - Mire elég öt nap?

2007.07.16

Párizsra öt nap nem elég, derült ki már itthon, az útikönyv meg a térkép böngészése közben. Annyi a látnivaló, hogy erősen szelektálni kell. Mint elsőutasok a legbanálisabb tervvel készültünk, de azért egy-két pluszprogram – Pigalle, Jim Morrison sírja stb. - belefért így kutyafuttában is.

Vulkán Fürdő, Celldömölk

2007.06.06

Hallottunk jót is, rosszat is a celldömölki fürdőről, így a szokásosnál is kíváncsibban utaztunk strandot tesztelni a lábához. Egy kellemes nap után arra a következtetésre jutottunk, hogy Vulkán Fürdő nem több és nem kevesebb, mint egy kisváros szerethető strandja. Annak viszont korrekt - igaz, furcsa árképzéssel.

.