Hirdetés

Hirdetés

látnivalók

Leteszteltük: Az új szombathelyi termálfürdő

2006.06.29

Nem egy Ibiza, még csak nem is , vagy . De ha a realitások talaján maradunk és félretesszük a sznobizmust, az sem lehetetlen, hogy jobban érezzük magunkat a nagy fák alatt, mint a fent említett helyeken. Elvégre cseppet sem törvényszerű, hogy a legdrágább étteremben essen legjobban a pörkölt. Sőt.

Az Alpannonia projekt - Pénz van a bakancsban?

2006.04.09

A világviszonylatban is kiemelkedő osztrák idegenforgalmi kreativitás újabb produktummal állt elő. Egy Semmeringből induló, 90 kilométeres túraútvonalat – és annak leágazásait – mindenféle élményelemekkel tarkítják, ami így már nem csak a bakancsos-keményvonalas túrázóknak lehet vonzó. Az osztrákok bevették a buliba a kőszegieket is: ott lesz az út másik vége. Oda kellene figyelni, mert rajtunk múlik, mit tudunk kihozni belőle.

Őszi séta Rohoncon (Rechnitz)

2005.10.03

Valamikor a régi szép időkben, lapunk indulása után nem sokkal már beszámoltunk . A határ menti osztrák kisváros azonban nemcsak nyáron vonzó kirándulócélpont. Szőlők, kertitörpék, játszóteres vízpart. .

Szentgotthárd: Séták a nyugodt nyugaton

2005.05.24

A legnyugatibb magyar kisvárosban járva választ kapunk arra a cseppet sem történelmi, de annál izgalmasabb kérdésre, milyen lenne egy átlag magyar kisváros, ha nem táboroznak le ideiglenesen nálunk az oroszok, illetve milyen lenne Ausztria, ha ők látják vendégül őket egy kicsit hosszabban. Szentgotthárd és környéke izgalmakban kevésbé, inkább nyugodalmas sétákban erős.

Bükfürdő télen

2005.01.05

A megannyi újonnan nyílt vagy frissen felújított nyugat-dunántúli fürdő kissé hátérbe szorítja a műfaj nagy klasszikusát, a büki fürdőt. Érdemtelenül. Bük, köszöni szépen, jól érzi magát, akárcsak a vendégei, főleg, ha azok mélyebben a zsebükbe nyúlnak. Tapasztalatok, árak, .

A burgenlandi vendéglátók rástartoltak a szombathelyiekre

2006.05.14

Az osztrákok úgy számolnak, a Szombathelyen és környékén lakók 20 százaléka hajlandó lenne többet költeni a minőségi termékekre. Így őket is megcélozza az a burgenlandi kezdeményezés, amely 30 „top ínyenc” vendéglátó összefogásából született. A vállalkozók május 20-án és 21-én nyílt napokon programokra és kóstolóra invitálnak mindenkit. Az újságírókat már előzetesen boroztatták, pálinkáztatták és kolbászoztatták. Bevállaltuk a helyszínelést.

Szombathely a magasból

2005.11.09

A megye településeit madártávlatból bemutató sorozatunk a megyeszékhelyhez érkezett. Mindannyiunk számára ismerős tájak és épületek ismeretlen szemszögből, avagy ?

Külföldiek Szombathelyről, Vas megyéről

2005.08.12

„Szinte minden utat le lehet rövidíteni kapukon és átjárókon. Más városokban is vannak ilyenek, de ennyi és ilyen jól elhelyezett átjárót még sehol máshol nem láttam. És milyen gyönyörűek!” – írja utazási feljegyzéseiben Szombathelyről egy külföldi turista. Vajon hogyan látják városainkat a távolról érkezettek?

Zalaszentgrót - Termálfürdő

2005.05.12

Hogy finoman fogalmazzunk, a Zalaszentgrót nem tartozik Nyugat-Dunántúl legismertebb fürdői közé. Tegyük gyorsan hozzá azt is: addig jó nekünk. A Zala, Vas és Veszprém megye határán megbúvó újdonsült intézmény ugyanis éppen hogy non-professzionalizmusával és a világtól való elzártságával dobogtatta meg szívünket.

A Lenti Gyógyfürdő

2004.12.16

A lenti fürdő egy kisváros kis fürdője, annak minden lehetséges szeretnivaló előnyével és fejcsóválásra okot adó hátrányával. Akik számára a nyugalom és a kellemes meleg víz fontosabb a szolgáltatások listájának hosszánál, azok egy nagyon vonzó helyet találnak a zalai végeken.

.