Hirdetés

Hirdetés

látnivalók

Smidt Múzeum, Szombathely

2004.03.01

Batthyányi dolmánya, Széchenyi levele, tolla és sétabotja, Liszt Ferenc órája, hogy csak néhány érdekességet ragadjunk ki a vitrin alatti dolgokból. Szombathelyre látogató valamirevaló turista nem hagyja ki ezt a különleges hangulatú magángyűjteményt, amely annyira elüt az unalmasan jól nevelt múzeumoktól.

Várkertfürdő, Pápa

2004.01.22

Pápán van fürdő? – kerekedik a szemük csodálkozva mindazoknak a szerencséseknek, akiknek elkezdem mesélni az élményeket. Van, bizony, nem is akármilyen. A közelmúltban nyílott pápai fürdő talán kevésbé előkelő, mint vetélytársai, ám van néhány nagyon szerethető vonása.

Advent Bécsben: Mézes, diós, lampionos

2003.12.14

A karácsony előtti Bécsben maga a Meseország elevenedik meg, hol valódi népmesei, hol műmesei elemekkel. Ha képesek vagyunk eltekinteni néhány földi apróságtól, no meg a megfelelő irányba indulunk el, gyermekkorunk álomkarácsonyában találhatjuk magunkat.

Szombathely - Uszoda és a termálfürdő

2003.09.01

Az új Tófürdő megnyitásával kicsit mostohagyerek státuszba került az uszoda, s még inkább a hozzá tartozó termálfürdő. Jogos-e a lefokozás? Erre voltunk kíváncsiak látogatásunkkor.

Szombathely - Az új Tófürdő

2003.06.24

A név és a helyszín kivételével – hál’ istennek - semmi sem emlékeztet az ugyanilyen nevű elődre. Szombathely városi strandja pofás, kulturált és használható, mi több, az árak is bizonyos határokon belül maradnak. Ám nem árt tudni: ez nem termálstrand, a víz bizony hűvös.

.