Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

A szombathelyi székesegyház

2004.05.14

Magyarország egyik legnagyobb temploma 23 év megfeszített munkájával épült, hogy aztán a második világháború végjátékában egy pillanat alatt rommá legyen. Hefele Menyért ötezer fő befogadására alkalmas főműve azóta sem lett teljesen helyreállítva, de az arányok harmóniáját változatlan formájában megcsodálhatjuk.

Kőszeg - Hétforrás

2004.04.19

Az első tavaszi napsütés még a magunkfajta elvetemült internet-őrülteket is kirándulásra csábítja. Tősgyökeres Vas megyeiként évente egyszer legalább megcélozzuk a Hétforrást, mely a Kőszegi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelyének számít.

Szombathely - Berzsenyi tér

2004.01.30

Egyes vélemények szerint a Berzsenyi tér és a hozzá kapcsolódó Templom tér az ország legszebb barokk épületegyüttese. Ez a vetület nyilván ízlés dolga, ám kétségtelen, műemlékek szempontjából a legsúlyosabb szombathelyi helyszín.

A sárvári fürdő télen

2004.01.04

Több mint egy év telt az új sárvári fürdő fedett részlegének átadása óta. Látogatásunkkor leginkább arra voltunk kíváncsiak, mennyire sikerült megőrizni a kezdeti színvonalat, mennyit is ér valójában a fürdő az újdonság varázsának elmúlta után.

Velem - Elbújni jó

2003.11.04

Dunántúl legmagasabb hegye, az Írottkő szomszédságában szerényen megbúvó Velem település bár közel egy évszázada áll a turizmus középpontjában, valami csoda folytán meg tudta őrizni báját és természetes romlatlanságát.

A győri élményfürdő

2004.04.26

Érdekes, gusztusos, használható, ám cseppet sem olcsó a tavaly ősszel átadott győri élmény- és termálfürdő. A hivatalosan Rába Quelle nevezetű intézményben tizenhárom medencét számláltunk össze, tényleg sokféle vízikütyüvel, plusz vízesés, óriáscsúszda, medencebár meg sok minden.

Smidt Múzeum, Szombathely

2004.03.01

Batthyányi dolmánya, Széchenyi levele, tolla és sétabotja, Liszt Ferenc órája, hogy csak néhány érdekességet ragadjunk ki a vitrin alatti dolgokból. Szombathelyre látogató valamirevaló turista nem hagyja ki ezt a különleges hangulatú magángyűjteményt, amely annyira elüt az unalmasan jól nevelt múzeumoktól.

Várkertfürdő, Pápa

2004.01.22

Pápán van fürdő? – kerekedik a szemük csodálkozva mindazoknak a szerencséseknek, akiknek elkezdem mesélni az élményeket. Van, bizony, nem is akármilyen. A közelmúltban nyílott pápai fürdő talán kevésbé előkelő, mint vetélytársai, ám van néhány nagyon szerethető vonása.

Advent Bécsben: Mézes, diós, lampionos

2003.12.14

A karácsony előtti Bécsben maga a Meseország elevenedik meg, hol valódi népmesei, hol műmesei elemekkel. Ha képesek vagyunk eltekinteni néhány földi apróságtól, no meg a megfelelő irányba indulunk el, gyermekkorunk álomkarácsonyában találhatjuk magunkat.

Szombathely - Uszoda és a termálfürdő

2003.09.01

Az új Tófürdő megnyitásával kicsit mostohagyerek státuszba került az uszoda, s még inkább a hozzá tartozó termálfürdő. Jogos-e a lefokozás? Erre voltunk kíváncsiak látogatásunkkor.

.