Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

A burgenlandi vendéglátók rástartoltak a szombathelyiekre

2006.05.14

Az osztrákok úgy számolnak, a Szombathelyen és környékén lakók 20 százaléka hajlandó lenne többet költeni a minőségi termékekre. Így őket is megcélozza az a burgenlandi kezdeményezés, amely 30 „top ínyenc” vendéglátó összefogásából született. A vállalkozók május 20-án és 21-én nyílt napokon programokra és kóstolóra invitálnak mindenkit. Az újságírókat már előzetesen boroztatták, pálinkáztatták és kolbászoztatták. Bevállaltuk a helyszínelést.

Az Alpannonia projekt - Pénz van a bakancsban?

2006.04.09

A világviszonylatban is kiemelkedő osztrák idegenforgalmi kreativitás újabb produktummal állt elő. Egy Semmeringből induló, 90 kilométeres túraútvonalat – és annak leágazásait – mindenféle élményelemekkel tarkítják, ami így már nem csak a bakancsos-keményvonalas túrázóknak lehet vonzó. Az osztrákok bevették a buliba a kőszegieket is: ott lesz az út másik vége. Oda kellene figyelni, mert rajtunk múlik, mit tudunk kihozni belőle.

Bécsi advent - A vásár fiai

2005.12.12

Az év utolsó heteiben Bécs karácsonyi lázban ég. Az alapjáraton nyugodalmas osztrák fővárost turisták százezrei, talán milliói ostromolják, mire válaszul a vendéglátók – jó üzleti érzékkel - minden valamirevaló utcába karácsonyi vásárt rittyentenek. Helyszíni riport és a gombamód szaporodó adventi helyszínekről.

A bécsi állatkert

2005.11.20

Másfél évtizeden keresztült sikerült rendszeresen úgy Bécsbe utaznunk, hogy a világ legrégebb óta működő állatkertje lemaradt a meglátogatott helyek listájáról. Most viszont pótoltuk, hogy egyben meg is bánjuk hosszú mulasztásunkat. Esőerdő, óriáspandák és egyéb fura teremtmények a schönbrunni kastély hátsó udvarán. .

Őszi séta Rohoncon (Rechnitz)

2005.10.03

Valamikor a régi szép időkben, lapunk indulása után nem sokkal már beszámoltunk . A határ menti osztrák kisváros azonban nemcsak nyáron vonzó kirándulócélpont. Szőlők, kertitörpék, játszóteres vízpart. .

A Jövő Háza - Élő múzeum apró szeplőkkel

2006.04.26

Nem is rossz hely a néhány hónapja üzemelő Jövő Háza, ha pedig afelől közelítjük, hogy múzeum, akkor kifejezetten üdítő. Különösen a technika iránt fogékony iskolások találják meg számításukat, de a felnőttek sem halnak meg az unalomtól. Budapesten jártunkban mi is bekukkantottunk a helyszínre, és felvettük az ajánlott helyek listájára, habár a digitális otthonnak álcázott Microsoft-reklám azért annyira nem jött be.

Tunézia télen - A punok meghódítása

2006.02.05

Tunézia tényleg olyan, mint az utazási katalógusokban: tengerpart, pálmafák, napsütés, mecsetek, bazárok... és egyre népszerűbb a honfitársaink körében, hiszen – különösen így télen - kifejezetten olcsó. Repülővel, félpanzióval háromcsillagos tengerparti szállodát is ki lehet fogni hatvanért. A magyarokat meg ismerik, mint a rosszpénzt. Élménybeszámoló.

Amszterdam - Szabadon szállj!

2005.11.28

Hétvégi programajánlat: Fapadossal elugrani a szabadság városába, nagyokat szívni a szabadság levegőjéből és persze másból is.

Komárom - Párkány: Magyar városok sztrapacskával

2005.11.06

Egyszerre vagyunk vendégek és érezzük otthon magunkat, ha a Komárom – Esztergom utat a határ túloldalán tesszük meg. Munkatársunk úti beszámolója a látottakról, benyomásokról, árakról, kulináris élvezetekről, miközben a Fekete Kutya étteremből az Utolsó Esély kocsmába ért.

Őszi programajánlat: Világörökségi séták Budapesten

2005.09.07

Ingyenes budapesti világörökség-sétákat és idegenvezetést kínál mindenkinek a Városjárók társaság. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy egy kényelmes cipőben a megadott helyre menjünk. Tudjon meg többet erről a rendhagyó lehetőségről, és arról, hogy hogyan lehet mindezt Szombathelyről hatékonyan és gazdaságosan nyélbe ütni. Tudta ön például, hogy az Intercity helyjegy ingyenes belépést biztosít a Vidámparkba és a Közlekedési Múzeumba?

.