Hirdetés

Hirdetés

Látnivalók

Őszi programajánlat: Világörökségi séták Budapesten

2005.09.07

Ingyenes budapesti világörökség-sétákat és idegenvezetést kínál mindenkinek a Városjárók társaság. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy egy kényelmes cipőben a megadott helyre menjünk. Tudjon meg többet erről a rendhagyó lehetőségről, és arról, hogy hogyan lehet mindezt Szombathelyről hatékonyan és gazdaságosan nyélbe ütni. Tudta ön például, hogy az Intercity helyjegy ingyenes belépést biztosít a Vidámparkba és a Közlekedési Múzeumba?

Külföldiek Szombathelyről, Vas megyéről

2005.08.12

„Szinte minden utat le lehet rövidíteni kapukon és átjárókon. Más városokban is vannak ilyenek, de ennyi és ilyen jól elhelyezett átjárót még sehol máshol nem láttam. És milyen gyönyörűek!” – írja utazási feljegyzéseiben Szombathelyről egy külföldi turista. Vajon hogyan látják városainkat a távolról érkezettek?

Petrcane - Zadar

2005.07.12

Idén a horvát tengerpart középső része került terítékre. A Zadar melletti kisfalu, Petrcane nem igazolta be előzetes aggodalmainkat, a tenger ott is gyönyörű, a környék mérsékelt izgalmai pedig remekül illenek a nyáron ellustulni vágyó szellemhez. Errefelé van például a takaros Nin, a homokos strandjairól ismert Zaton és Sabunike, valamint a zordon tekintetű Paklenica.

Szentgotthárd: Séták a nyugodt nyugaton

2005.05.24

A legnyugatibb magyar kisvárosban járva választ kapunk arra a cseppet sem történelmi, de annál izgalmasabb kérdésre, milyen lenne egy átlag magyar kisváros, ha nem táboroznak le ideiglenesen nálunk az oroszok, illetve milyen lenne Ausztria, ha ők látják vendégül őket egy kicsit hosszabban. Szentgotthárd és környéke izgalmakban kevésbé, inkább nyugodalmas sétákban erős.

Előszezon a Balatonon

2005.05.03

Mint amikor hosszú betegségből lábadozik valaki. Még nem tudni, mi marad vissza, ám az biztos, hogy gyógyulás után sok minden más lesz. A Balaton alaposan megszenvedte az utóbbi évtizedek rablógazdálkodását, de mintha friss reményekről csobognának a szelíd keszthelyi hullámok. Tapasztalatok, árak, merengés és az előszezon balzsamos hangulata. .

Horvátország megint: Sveti Filip i Jakov, Biograd, Sibenik, Krka

2005.08.24

Lassan külön rovatot tudnánk nyitni horvátországi élményeinknek. Nem kell félni, egyelőre nem tesszük. Viszont a kevésbé frekventált horvát vidékeket feltérképező utazásaink legújabb eredményeként most a Biograd és környékén - Sv Filip i Jakov, Sibenik, Murtel, Krka-vízesés - szerzett tapasztalatainkat osztjuk meg önökkel.

Balatoni nyár

2005.07.27

Egyesek szerint éledezik, mások szerint utolsókat rúgja Magyarország legnagyobb turisztikai vonzereje, a Balaton. Mi saját szemünkkel és pénztárcánkkal győződtünk meg a nagy tóparti helyzetről.

Orebic és környéke: Dél-Dalmácia íze

2005.06.30

Horvátország déli csücskét nyilván az emberi szem kényeztetése végett teremtette a jóisten.

Zalaszentgrót - Termálfürdő

2005.05.12

Hogy finoman fogalmazzunk, a Zalaszentgrót nem tartozik Nyugat-Dunántúl legismertebb fürdői közé. Tegyük gyorsan hozzá azt is: addig jó nekünk. A Zala, Vas és Veszprém megye határán megbúvó újdonsült intézmény ugyanis éppen hogy non-professzionalizmusával és a világtól való elzártságával dobogtatta meg szívünket.

Bükfürdő télen

2005.01.05

A megannyi újonnan nyílt vagy frissen felújított nyugat-dunántúli fürdő kissé hátérbe szorítja a műfaj nagy klasszikusát, a büki fürdőt. Érdemtelenül. Bük, köszöni szépen, jól érzi magát, akárcsak a vendégei, főleg, ha azok mélyebben a zsebükbe nyúlnak. Tapasztalatok, árak, .

.