Hirdetés

Hirdetés

Savaria Történelmi Karnevál

Savaria Karnevál 2006: Színház, felvonulás, helyszínek

2006.07.16

A korábbi évekhez képest eddig meglehetősen nagy volt a titkolódzás a Savaria Karnevál ügyében, ám most végre elindult az információözön. Ezek szerint a Ferences-kert idénre elkészül, de annyira mégsem, hogy fogadni tudja a Karneválszínházat, amely négy pikáns középkori bohózattal és Dobó Katával rukkol elő. Ismét itt lesz a Boban Markovics Orchestra, és lesz tüzes játék is. Időpontok, helyszínek, jegyárak.

Savaria Karnevál - Utózönge

2005.10.06

A helyieken kívül főleg a budapestiek, a családosok és a baráti társaságok körében népszerű a Savaria Karnevál, ám szervezett csoportok szinte alig érkeznek. A rendezvény évről-évre anyagi gondokkal küszködik, ezért rendszeresen felmerül a belépőjegy bevezetésének lehetősége, amit aztán menetrend szerint el is vetnek az illetékesek. Szerda este karneválértékelő koktélpartin jártunk.

Elmaradt a Karneválszínház mai előadása

2005.08.26

A délutáni eső miatt elmaradt a Karneválszínház mai, fél 6-os előadása. A megjelent közönségnek be kellett érni egy rögtönzött, humoros, 10-15 perces közönségtalálkozóval.

Karnevál: Gondok a Berzsenyi téri lelátóval! - A jegyeket becserélik

2005.08.24

Technikai és biztonsági okok miatt a Savaria Karnevál rendezői a Berzsenyi téren nem tudják felállítani a lelátót, amelyről a felvonulást tekinthették volna meg az érdeklődők.

Karneválszínház: A bögre

2005.08.21

Félek az idei karneváltól, és nem is kicsit. Ebből a szempontból jó jel, hogy a Karneválszínház idei előadása csuklóból hozza a színvonalat, még ha az élvezetéhez a szokásosnál finomabbra kell is hangolni a receptorainkat. A bögre látszólag egy laza nyári vígjáték, ám valójában egy bátor kísérlet a tradicionális kultúra ébrentartására. Van benne szellemi munka szépen, így megérdemli, hogy mi is többet fecceljünk bele a szokásosnál.

Épül a Történelmi Témapark

2006.02.08

Hosszú évek vajúdásai után most valóban mozdulni látszanak a dolgok a belvárosban. Négy hónapon belül elkészül a hatbástyás római várfal, amit majd hasonló érdekességek követnek, hogy Európában is egyedülálló témapark szülessen a Ferences-kert és az Iseum között. Ez utóbbinak is elkészültek a rekonstrukciós tervei.

Karneválblog 2005

2005.08.27

Az idén eltekintünk az események hagyományos, statikus beszámolóitól, helyettük egy menet közben íródó, gyaníthatóan szubjektív szerkesztőségi blogban számolunk be a fejleményekről. Például hogy Ipkovich Györgyöt rajtakaptuk Dávid Ibolyával, meg hogy a nyilvános akasztás majdnem annyira népszerű, mint a Borok utcája vagy a Besh O droM. Vége a 2005-ös karneválnak, Lakatos Róbert for Presindent.

Savaria Karnevál képek

2005.08.26

Nemcsak a Savaria Karnevál és az eső kezdődött el, hanem az ALON is. Mivel a képeket a rendezvény ideje alatt folyamatosan töltjük fel, érdemes naponta többször visszatérni. Ha nem tud részt venni az eseményeken, itt ízelítőt kaphat belőlük. Ha velünk együtt a helyszíneket rója, keresse meg magát és ismerőseit a képeken!

A Savaria Karnevál közlekedési információi

2005.08.22

Ahogy minden évben, úgy az idén is sor kerül út- és parkoló-lezárásokra a Savaria Karnevál ideje alatt. Változik néhány helyi autóbuszjárat útvonala is. A Szombathely belvárosát érintő felfordulás szerdán kezdődik és hétfőn végződik. Immár végleges a felvonulás útvonala is.

Savaria Történelmi Karnevál 2005: Részletes program

2005.08.13

Íme az idei Savaria Karnevál részletes programja, helyszínekkel, időpontokkal, a fellépőkről háttér-információkkal és egyéb extrákkal. Bogarássza ön is, aztán küldje el ismerősének, karneválra érkező vendégének. Ha lesz energiánk, az elkövetkezendő két hétben még prezentálunk egy szelektált, szubjektív ajánlatot, mert ez így elég tömény.

.