Hirdetés

Hirdetés

Savaria Történelmi Karnevál

A Milka csoki is jelen lesz a Karneválon

2007.08.17

A Milka tehén első európai körútja során Magyarországra is ellátogat 2007. augusztus 18-26. között. Öt helyszínen – Balatonfüreden, Budaörsön, Szegeden, Budapesten, és Szombathelyen – várja a látogatókat a Milka alpesi világa.

A Savaria Karnevál közlekedési információi

2007.08.14

Útlezárások, gyalogos övezetek, parkolók, felvonulások, autóbusz-közlekedés. Nagyjából a szokásos.

Savaria Karnevál 2007 - Milyen lesz az idei?

2007.06.07

Habár a karnevál anyagi háttere továbbra is küzdelmes, az esemény mérete és lényege nem változik, ami igen, az pedig inkább előrelépés, mint vissza. Az idei színházi darabban a főszerepet Szabó Győző játssza, jön a Ghymes, Grandpierre Attila és Sebestyén Márta, a Ferences kertben pedig keresztre feszítés lesz.

Vacsora a karnevál szponzorainak

2006.11.09

Valamiért sok üres hely maradt a Claudius Hotel rendkívül elegánsan megterített asztalainál. Viszont aki csütörtök este eljött a szponzoroknak rendezett fogadásra és borvacsorára, valószínűleg nem bánta meg. Mint ahogy a karneváli turisták sem az ideutazást, bár a közlekedésen és parkoláson még lehetne javítani.

Karneválblog 2006: Csütörtök - péntek

2006.08.25

Kérném tisztelettel, a szerkesztőség tagjainak az első két nap alatt sikerült ráhangolódniuk a karnevál hullámhosszára, különösen a bor és az iszlám kultúra tekintetében. Savaria Szépe Major Nikola lett, mi meg régi számokat üvöltöttünk péntek éjjel az Uránia Udvarban.

Start előtt az idei karnevál: Éles esküvő is lesz

2007.08.15

A Karneválszínház már most pénteken elindul, és a fősodorra sem kell már sokáig várni. A Szabó Győző és Bezerédi Zoltán színészekkel megerősített szervezők az indulás előtt ma újabb részletekről szóltak. Megismertük a jegyespárt is, akik jövő pénteken római módi, valódi házasságot kötnek.

Egy balatoni muskotály a karnevál bora

2007.07.28

Ha olvasóink tudnak titkot tartani, akkor eláruljuk: idén a karnevál bora egy balatonaligai száraz sárgamuskotály, de más boroknak is nagyon jó ár-érték aránya lesz a Borok Utcájában. A kulisszatitkokat egy pénteki borversenyen nyomoztuk ki.

A Savaria Karnevál 2007-es helyszínei (részletes)

2007.06.07

2007-ben immár nyolcadik alkalommal kerül sor Szombathelyen augusztus utolsó hétvégéjén, 24. és 26. között a Savaria Történelmi Karneválra. A 13 helyszín idén is jócskán bővelkedik színes programokban a bábszínháztól a hastáncon át a világzenéig.

Karneválblog 2006: Szombat - vasárnap

2006.08.26

„Én még ennyi embert nem láttam egy helyen” – mondja a felvonulás utáni percekben egy miskolci vendég, így értékelve a Fő téren és a Borok utcájában kialakult népsűrűséget. Lajkó Félixet nem értékelte. A vasárnap a szemlélődésé, a fotogén második felvonulásé, az esőé és a Markovics családé, akiknek sikerült a csoda: megénekeltették a szombathelyi közönséget. A hosszúra nyúlt blog bezár, a karnevál elköszön, mi itt maradunk. .

Újdonságok és érdekességek a 2006-os karneválon

2006.08.22

A Romkert barátságos fái alatt a Savaria Karnevál szervezői még utoljára összehívták a sajtó képviselőit, hogy újabb információkkal szolgáljanak az elkövetkezendő hétvégével kapcsolatban. Ezek közül mi az újdonságokat és az érdekességeket mazsoláztuk ki. Például debütál a rágózacskó, variálódik a vásár és a felvonulás jellege is.

.